Watersportclub stelt nieuw Beach House voor

Redactie KW

Watersportclub Ostend Sailing krijgt op de Oosteroever een nieuwe locatie op het strand. “Het zal ons toelaten te groeien”, zegt voorzitter Benoit Simpelaere.

“Onze club heeft een rijke geschiedenis. We bestaan 30 jaar en zijn gevestigd op een terrein naast de vuurtoren. Van daaruit kunnen onze 100 leden zeilen, voornamelijk op catamaran. Onze recreatieve en competitieve sporters komen voornamelijk uit de regio; Olympiër Sebbe Godfroid is hier lid”, zegt Benoit Simpelaere, zelf al 25 jaar zeiler. Maar de duinuitbreiding die de stedelijke en Vlaamse overheid voorzien voor de hele Oosteroever voorziet geen plaats meer aan de Vuurtorenweg voor Ostend Saling, in de volksmond nog steeds bekend als ‘OSRC’. “We weten het al enige tijd definitief. Gelukkig zijn we al jaren bezig met een masterplan. Na de zomer starten daarom de werken op het strand tussen de Halve Maandijk en de strekdam waar de Vindictive ligt. Er komt een nieuw gebouw met op de benedenverdieping alle faciliteiten en op de bovenverdieping een nieuw clubhuis. Op het strand komen de boten. Die nieuwe Ostend Sailing zal ons toelaten om verder te groeien. Over 5 jaar mikken we op 500 leden. Dat is ambitieus maar ook realistisch want de accommodatie op het strand zal mensen lokken en ook de woonuitbreiding op de Oosteroever speelt in onze kaart.”

Meer dan zeilen

De club verwacht door de unieke locatie meer belangstelling voor het kitesurfen, golfsurfen en stand-up-paddle. “Maar ook sportkampen, incentives voor bedrijven en initiaties behoren tot de mogelijkheden. Nu al is er een speciale cursus om op twee dagen te leren catamaranzeilen. De stap die we zetten is één van de belangrijkste in de clubgeschiedenis.” Het nieuwe gebouw kost 2 miljoen euro, gefinancierd door de club, via een doorgeeflening van de stad, en een stedelijke subsidie van 500.000 en bijkomende steun van Toerisme Vlaanderen en de provincie. Benoit Simpelaere verzekert dat de werking van de club blijft doorgaan, ook tijdens de werken : “Het wordt geen gemakkelijke oefening want de bouw start in 2017 en duurt wellicht een groot jaar. IN het najaar moet ons huidig terrein worden vrijgemaakt, waardoor we toch een periode moeten overbruggen. We hopen op een tussenoplossing waarbij we misschien iets langer kunnen blijven of er op het strand al faciliteiten voorzien worden in de vorm van tijdelijke containers.” Niettegenstaande de ambitieuze plannen voor het moderne clubhuis wordt het voor de leden deze zomer mogelijks ook een afscheid van de sympathieke site naast de vuurtoren: de met hout beklede hangaar en bar in het zand blijven één van de verborgen parels van de Oosteroever.”

Meer info op www.ostendsailing.be

(efoo/foto efoo)