Ward Van Der Kelen en An Parmentier schrijven Kortrijk Loopt op hun naam

Redactie KW

Meer dan 3000 lopers tekenden present voor de twaalfde editie van Kortrijk Loopt. Net als de voorbijgaande jaren stond ook deze editie in het teken van Think Pink, de nationale borstkankercampagne.

Op de 11 km stond geen maat op Ward Van Der Kelen (23) uit Gooik. Hij was met een tijd van 34’47 exact twee minuten sneller dan Nico Serroen uit Wevelgem die de wedstrijd al vier keer achter zijn naam had staan. Andy Van Haelewyn uit Ingelmunster werd knap derde in 37’11.

Bij de dames ging de zege naar An Parmentier (37) uit Ingooigem. De atlete van AZW haalde het in een tijd van 43’45. De Heulse Maaike Ryngaert werd tweede in 44’27. Acht seconden later overschreed Carline Deseyn uit Deerlijk de finish als derde.

De 4,5 kilometer was een kolfje naar de hand van Waregemnaar Hans Omey (30) die al voor de vijfde keer zegevierde in Kortrijk. Met zijn chrono van 13’39 was hij 37 seconden sneller dan Jonas Versteele uit Waregem. Kruishoutemnaar Daan Dhondt werd derde in 14’22.

Bij de dames stak Veerle Dendoncker (37) voor de derde keer op rij de zege op zak. De atlete uit Bossuit passeerde de meet na 15’31. Dat was 50 seconden sneller dan Heidi Hertveldt uit Gistel. De Harelbeekse Audrey Goesaert werd derde in 16’53.

(ELD – Foto ELD)