Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe) verovert ticket voor Olympische Jeugdspelen

Ward Claeys en Nicola Cuyle. © GF
Redactie KW

Tijdens het weekend van 23 en 24 juni trokken juniores Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe) en Nicola Cuyle (Gym Izegem) naar Bakoe. Daar kwamen ze in actie op de kwalificatiewedstrijd voor de Youth Olympic Games.

In Baku streden de juniores voor een plaatsje op de Youth Olympic Games. Ward Claeys en Nicola Cuyle namen het op tegen jongens uit de hele wereld. Hun opdracht was simpel: allround in de top 17 eindigen. Wie van de twee het hoogst eindigde, zou dan het ticket krijgen voor de Olympische Jeugdspelen.

“Zowel Ward als Nicola zetten enkele zeer sterke oefeningen neer. Vooral op vloer en brug toonden onze jongens hun kunnen. Na een spannende, maar vooral leerrijke dag viel uiteindelijk het verdict. Ward Claeys eindigde op de 13de plaats (9de gekuiste lijst) met 75,299punten. Hij verovert hiermee het ‘Youth Olympic Games’-ticket. Nicola Cuyle verzamelde 71,965 punten en eindigde op de 21steplaats“, aldus een persbericht.

Elitesportevenement voor jonge atleten

De Olympische Jeugdspelen of The Youth Olympic Games 2018 is een elitesportevenement voor jonge atleten wereldwijd. Het sportprogramma is gebaseerd op dat van de Olympische Spelen, met 28 sporten in de zomer en 7 in de winter. De Spelen zijn voor sporters tussen 15 en 18 jaar.

“Ward Claeys, aangesloten bij sportgroep Vaste Vuist Lauwe, trekt dus van 6 tot 18 oktober naar Buenos Aires. De junior, die op het afgelopen European Youth Olympic Festival nog brons haalde aan het paard en Belgisch kampioen bij de juniores werd, is volledig klaar voor de volgende uitdaging”, klinkt het nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier