Wannes Van Laer zeilt naar vijfde plaats in Palma de Mallorca

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Zaterdag werden in Palma de medailleraces gevaren in Laser voor de Trofeo Princesa Sofía. Wannes Van Laer wist zich hiervoor te plaatsen door een van zijn beste regatta’s tot nog toe te varen.

In de Lasercategorie eindigde Wannes Van Laer als vijfde. Hij werd in de afsluitende Medal Race zesde en totaliseert 83 punten. De Nieuw-Zeelander Andrew Maloney (57 punten) won. Sam Vandormael is 29ste en William De Smet 38ste.

“Ik ben heel tevreden na deze wedstrijd, ik heb hier het goede gevoel teruggevonden en besef dat de puzzelstukjes maar één keer volledig op hun plaats moeten vallen, en dat is in Rio”, reageert de Wijtschatenaar. “Er valt nu toch een zekere last van mijn schouders. Ik heb wat moreel bijgetankt en besef dat ik nu dit goede gevoel moet vasthouden tot en met de Spelen. Tijdens de medaillerace vandaag ben ik van plaats 2 naar 9 teruggevallen, maar wist nog terug te komen naar een zesde plaats. En kon daarbij mijn voornaamste concurrenten voor een top 5 eindklassering op voldoende afstand houden. Het is een goeie week geweest, met een uitstekende combinatie van mogelijke omstandigheden. Van veel wind tot weinig, en van zon tot regen. Het was een wedstrijd voor allrounders.” België is op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zeker van één deelnemende boot in de categorieën Laser Radial, Laser en 49er.

(Belga – foto RN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier