Wannes Van Laer wint een regatta in Palma de Mallorca

© BELGA
Redactie KW

Evi Van Acker is dinsdag op de tweede dag van de Trofeo Princesa Sofia in het Spaanse Palma de Mallorca teruggezakt naar de vijfde plaats in de Laser Radial-categorie. Wannes Van Laer kon in de Laser-klasse een regatta winnen.

Van Acker finishte als achtste en negende in de twee regatta’s van de dag. Ook Maité Carlier (Bredene) viel terug in het klassement. Ze zakte van plek zeven naar plek vijftien na een achttiende en een tiende plaats in de regatta’s. Emma Plasschaert (Oostende) ten slotte viel terug naar de 28e stek, na een 24e plaats en een diskwalificatie. Plasschaert stond maandag nog elfde.

In de Laser-klasse trok Wannes Van Laer uit Wijtschate de zege naar zich toe in de vierde regatta. Aangezien de slechtste race wegvalt, telt zijn 24e plaats in de derde regatta niet mee. Van Laer staat momenteel negende. Sam Vandormael viel van de dertiende naar de 27e plaats, terwijl William De Smet van de 25e naar de 34e plaats zakte.

Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers, maandag nog winnaar in de tweede regatta, eindigden dinsdag tweede in de vierde regatta van de 49er-klasse. Ze staan zesde na de eerste dag. Levi Slap en Joachim D’Hondt stegen vijf plaatsen en staan nu 47e.

In de Nacra 17-categorie ten slotte zakten Henri Demesmaeker en Anouk Geurts van tien naar veertien. Kevin Bonnevie en Isaura Maenhout stegen naar de achttiende stek.

De zeilrace gaat nog verder tot zaterdag.