Wannes Van Laer verkozen tot Zeiler van het Jaar

© BELGA
Redactie KW

Evi Van Acker en Wannes Van Laer zijn vrijdag op de Yachting Awards van de Belgische zeilfederatie tot Zeilster en Zeiler van het Jaar verkozen.

Evi Van Acker won in 2016 in de Laser Radial de wereldbekerregatta’s in Miami en Hyères. In Palma de Mallorca werd ze tweede, in Weymouth vijfde. De 31-jarige Gentse veroverde eind 2015 brons op het wereldkampioenschap en eindigde ondanks ziekte vierde op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Voor de Zeilster van het Jaar award kreeg ze de voorkeur op Emma Plasschaert en Maité Carlier, die eveneens in de Laser Radial uitkomen.

Ook voor Van Laer (Laser) was 2016 een topjaar. De 31-jarige Oostendenaar opende het seizoen met een vijfde plaats in Mallorca en werd negende en twaalfde in Hyères en Weymouth. Op de wereldbekerfinale in Melbourne zeilde hij naar de veertiende plaats, op het WK naar de twintigste. De overwinning in reeks negen op de Spelen, bekroond met een zeventiende plaats in de eindstand, was het hoogtepunt. Dieter Van Der Eyken, Johan Gerckens en de duo’s Patrick Demesmaeker/Gilles Tas en Yannick Lefebvre/Tom Pelsmaekers waren de andere genomineerden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier