Wannes Van Laer uit Wijtschate sterk bezig op zeilkampioenschap in Melbourne

Redactie KW

Zeiler Wannes Van Laer uit Wijtschate staat na afloop van de openingsdag in de Laser-klasse op de derde plaats op de wereldbekermanche zeilen in het Australische Melbourne. Dat is de eerste WB-manche van het seizoen.


Wannes Van Laer kwam in de eerste en de tweede regatta van de competitie respectievelijk als vierde en als achtste over de meet en staat daardoor met twaalf punten op de derde plaats. De Singaporees Colin Cheng staat met vier punten aan de leiding, voor de Australiër Tom Burton (4).

“De snelheid zat vandaag zeer goed”, aldus Wannes “Ik ben tevreden over mijn reeksen, ik kon mijn wedstrijdplan altijd goed uitvoeren en hield de foutenmarge vandaag heel laag. We zitten ook op een prachtige locatie hier in Melbourne met een zeer leuke gastclub. Het is nog vroeg voor straffe uitspraken, maar ik wil nu wel graag mijn prestatie van op de wereldbekermanche in Qingdao bevestigen. Dat zal niet simpel zijn, want het niveau ligt weeral hoog. Momenteel sta ik tussen de nummer 1 op de wereldranglijst, Tom Burton, en de huidige wereldkampioen, Nicholas Heiner. Maar ik zal me zeker niet laten doen!”

De Wereldbekermanche zeilen in Melbourne eindigt zondag.

(Belga/FJA)