Wannes Van Laer eindigt ontgoochelend op EK

Redactie KW

Het doek is gevallen op het EK Laser in Gran Canaria, dat van 28 februari tot en met 4 maart gezeild werd. De Zweed Jasper Stalheim mag zich een jaar lang Europees Kampioen noemen. Voor Wannes Van Laer uit Wijtschate viel het tegen.

Wannes had van deze wedstrijd een eerste doel gemaakt in aanloop naar de Olympische Spelen, en startte met top 10-ambities aan dit kampioenschap. Jammer genoeg moest hij vrede nemen met een 37ste plaats in de European Trophy, dat is de 28stee plaats in het zuiver Europees klassement. Wannes Van Laer was daar niet echt blij mee maar de werkpunten zijn bekend en als alles in zijn plooi valt, dan gaat het ook goed. Dat bewijzen de 4de plaats van donderdag en de top 20 plaatsen van de eerste dagen, waarbij hij telkens een grote inhaalrace maakte na een mindere start.

Er staan nog heel wat wedstrijden op het programma voor de Spelen deze zomer van start gaan, het is nu aan hem om daar het goede gevoel terug te vinden. Het is al even geleden dat alle puzzelstukjes op de juiste plaats vallen, maar Wannes is nog steeds dezelfde zeiler. De weg naar Rio zal een serieuze bergrit worden.

(PB – foto a-RN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier