Vrijwel stofvrije motorcross in Tielt dankzij besproeien circuit

© Foto Coghe

VJMO en MCLB waren het weekend van 17 en 18 juni te gast op het bekende FAM-circuit langs de Ringlaan in Tielt. Ondanks de grote hitte werd het een zo goed als stofvrije dag dank zij de vele sproeiwerken de dagen voordien.

Het team rond Colleen Van Troys verdienen dan ook alle lof. Ze werden beloond met een heel grote opkomst van zowel piloten als toeschouwers. Een dozijn West-Vlamingen mocht met de hulde na afloop op het hoogste schavotje als winnaar in hun categorie.

Bij de Internationalen mx1 moesten onze jongens echter onderdoen voor de Vlaams Brabander Wietse Brackman met dubbele reekszege en Oost-Vlaming David Segers op de tweede plek. Jorne Tytgat uit Kerckhove mocht mee op de foto als derde, hij legde beslag op de vijfde en tweede plaatsen. Jurgen Wybo (Sint-Eloois Winkel – Lichtervelde) kwam in beide reeksen als vierde onder de geblokte vlag en viel net buiten het podium, en Maarten Govaert (Oostrozebeke) vijfde in totaal met de derde en zesde plaatsen. Tim Vandriessche (Menen) mocht op het hoogste schavotje als winnaar bij de Internationalen mx2 met dubbele reekszege, en Niki Debruyne (Poperinge-Meulebeke) op de tweede eindstek met de tweede en derde plaatsen. Greg Demeulemeester (Kerckhove) werd derde bij de Inters Open B met de tweede en vierde plaatsen. Te vermelden is dat de tweede reeks der Internationalen vroegtijdig werd stilgelegd na de zware val van Wesley Verheyen, de uitslag op dat moment behouden voor het dagklassement en. De Sportcommissie en Beheerraad beslissen in een volgende vergadering wat met het puntenstelsel in het B.K. zal gebeuren.

Stanley Verstraete (Zerkegem) was andermaal te sterkste bij de Nationalen mx2 en lijkt steevast op weg naar de hoogste klasse. Stan won opnieuw beide reeksen en telt nu 39 punten voorsprong op zijn naaste achtervolger. Damon Ingels (Maldegem) mocht op het hoogste schavotje als winnaar bij de Juniors mx2 met reekszege en derde plaats. Aaron Spruytte (Kortemark) mocht mee op het tweede tredeke na zijn tweede plaats en reekszege. Daar de Juniors mx2 hun reeksen betwisten samen met de Nationalen mx2 loopt het puntenbarema door, met appart klassement. Damon finishte als tweede en tiende, en Aaron als negende en zesde. Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) werd opnieuw dubbelwinnaar bij de Masters. Sander Lauwers (Dentergem) plukte andermaal de bloemen bij de Nieuwelingen Open met de tweede plaats en reekszege, en Jamy Carron (Tielt) als thuisrijder de beste bij de Nieuwelingen mx1 met tweede plek en reekszege. Stijn Vynckier (Wielsbeke) moest in beide reeksen bij de Nieuwelingen mx2 zijn meerdere erkennen in Jarno Demeuleneire, zijn grote concurrent die nu tot op één puntje komt in de stand van het B.K.. Bij de Nieuwelingen B dubbele tweede plaats voor Christian Debaere (Otegem) en de derde podiumplaats voor thuisrijder Stefaan De Ruyck. Francis Termote (Lendelede) mocht naar de hulde als driedubbel derde bij de Experten.

Bij de vierwielers stond ook een proef voor het B.K. op het programma, Jens De Kegel (Koekelare) werd derde bij de Quads A met de derde en vierde plaatsen, en bij de Quads B was de zege voor Izegemnaar Bert Bintein met dubbele reekszege. Beiden staan op de tweede plaats in de stand B.K..

West-Vlaams festival bij de Zijspannen

Dylan Boussy-Kenny Boxtaele (Koekelare-Ooigem) werden eindwinnaar in groep A met reekszege en derde plaats na spannende strijd. Kenneth Dierckens-Gianni Dhondt (Tielt) dubbel tweede, en de derde podiumplaats voor Bert Soetaert-Dimittri Vandeursen (Oostrozebeke-Maldegem) met de zevende plaats en reekszege. Christophe Van Coillie-Frederik Van Der Voorden (Ingelmunster) waren in beide reeksen heel knap bezig met dubbele zesde plaats op 27 deelnemers en de vierde eindstek bij de Zijspannen A. Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) sloten de topvijf groep A. In de stand B.K. leidt Boussy met 28p voorsprong op Soetaert, en 50p op Delmotte.

Bij de Zijspannen B waren de bloemen voor Olivier en Gauthier Valcke (Oostrozebeke) die in beide reeksen meedraaiden in de top tussen de beste A-rijders, zij legden beslag op de vierde en vijfde plaatsen. Tweede in groep B werden de Ladies Kelly Debruyne-Jitske De Soete (Poperinge-Wingene) die als 13de en negende onder de geblokte vlag kwamen, telkens als tweede B. De derde podiumplaats was voor thuisrijdster en organisator Colleen Van Troys met Jurgen Huysentruyt in het bakje (Meulebeke-Ruddervoorde), zij legden beslag op de 15de en 12de plaatsen, als vierde en derde B. In de stand B.K. tellen de broers Valcke 27p voorsprong op de meisjes Debruyne-De Soete.

Volgende afspraak op 24/25 juni te Oostkamp bij Mc De Kleiduivels, parcours gelegen langs de E403, te bereiken via de Vliegweg.