Vrijdag is er de 24ste Izegemse Triatlon

Redactie KW

15 augustus is ook de hoogdag van de Izegemse Triatlonclub. “Het succes van onze triatlon hebben we te danken aan de onvermoeibare inzet van onze leden”, zegt voorzitter Frank Bruyneel.

Triatlon is volgens Frank de ideale sport. “Niet alledaags en je combineert drie sporten. Dat trekt me echt aan. Het is bovendien een uithoudingssport, wat de kans op blessures veel kleiner maakt.”

In de elf jaar dat Frank deel uitmaakt van ITC, zag hij de club enorm groeien. “In 2005 hadden we een 35-tal leden, nu zijn dat er liefst 226”, zegt hij trots. “Ons succes ligt in het feit dat triatlon steeds populairder wordt, maar ook omdat we er vanuit de club in slagen om een puur individuele sport om te turnen naar een groepsgebeuren. Bij ons primeert de teamgeest. Tijdens wedstrijden en trainingen sta je er nooit alleen voor.”

“De Izegemse Triatlon is een echt topevenement geworden. Jaarlijks lokken we zes- tot zevenduizend mensen naar het centrum en daar doen we ook zeker de cafébazen een plezier mee”, knipoogt Frank. Maar ook het deelnemersveld is elk jaar om duimen en vingers van af te likken. “Onze grote troef is de ligging van het parcours. Het kanaal net naast het stadscentrum, dat vind je nergens anders. En de toppers zakken graag naar Izegem af. Zo won Frederik Van Lierde hier liefst vijf keer.”

Om 10 uur start de jeugd. 13 uur: trio-triatlon en recreanten 1/8ste triatlon. 15.30 uur: dames kwarttriatlon. 15.40: heren kwarttriatlon.

(PV – foto FM)