Voor tweede jaar op rij zege voor Heidi Hertveldt en Jetro Vanhecke op de Hermesloop in Oostende

© FRO
Redactie KW

De geschiedenis heeft zich herhaald in Oostende. Net zoals vorig jaar werd de Hermesloop, de vierde wedstrijd van Het Oostends Loopcriterium 2016, gewonnen door Heidi Hertveldt bij de dames en door Jetro Vanhecke bij de heren.

Ondanks de concurrentie van wedstrijden in Torhout en Kortemark én het late startuur (17 uur, in plaats van 15 uur) mocht Hermes AC toch 238 deelnemers noteren voor de wedstrijd, met start en aankomst in het BLOSO-stadion. Bij de dames, 69 deelnemers, liep Hermes-atlete Heidi Hertveldt van start tot aankomst aan de leiding. Ze liep de 7,2 km in 28’18”, iets meer dan een minuut sneller dan Celine Roelens, de Belgische scholierenkampioene bij de scholieren. Elke Bruwier uit Roeselare werd derde en maakte het Hermes-podium compleet.

Ook bij de heren (142) mocht de organiserende club de vlag uitsteken. Bij afwezigheid van concurrent Davy Stieperaere, die een wedstrijd in Nederland liep, had favoriet en Hermes-atleet Jetro Vanhecke geen tegenstand. Na 1 km liet hij zijn medevluchters Dirk Boone en Vic Vandamme zijn hielen zien om er solo een demonstratie van te maken. Na de eerste ronde had hij al meer dan een minuut voorsprong op het Beernemse duo, Stefan Tanghe en Thybo Demeester. Alain Geerts (Impe) en Dirk Boone (Oostduinkerke) volgden op anderhalve minuut. In de tweede ronde liep Vanhecke verder uit. Hij finishte na 9,5 km in 30’43”, meer dan twee minuten sneller dan Stefaan Tanghe die tweede werd, voor dorpsgenoot Thybo Demeester. Oost-Vlaming Alain Geerts (Impe) klopte Dirk Boone (Oostduinkerke) voor de vierde plaats.

Voor tweede jaar op rij zege voor Heidi Hertveldt en Jetro Vanhecke op de Hermesloop in Oostende
© FRO

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is de Sint-Jansloop op zaterdag 23 april. (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier