Voor de derde keer Rising Stars tennistornooi in De Haan

Redactie KW

In samenwerking met verschillende partners organiseert TC De Polderblomme De Haan van 28 juni tot 6 juli voor de derde keer een ITF $ 10.000 Men Tennistornooi.

Voorzitter Stijn Catrijsse, tornooiverantwoordelijken Stijn Bulcke en Torm Dermaut, schepen Paul Meyers en schepen Marleen Desoete

Het tornooi kadert in een concept, de Rising Stars Tennis Tour, met acht ITF tornooien waarbij de Belgische spelers de kans krijgen om internationale tornooien te spelen en ervaring op te doen. “TC Polderblomme is gestart als een vriendenclub in de villawijk, maar is de jongste 30 jaar uitgegroeid tot een volwassen tennisclub met een volwaardige accommodatie,” legt ondervoorzitter en tornooiafgevaardigde Tom Dermaut ons uit. “We besteden veel aandacht aan een goede jeugdopleiding. Het jaarlijks Dubbel Cava-tornooi, van 12 tot 26 juli, heeft TC De Polderblomme op de kaart gezet in heel Vlaanderen. De komst van het ITF tornooi naar De Haan bewijst dat onze club mee aan de top staat in Vlaanderen. Ook de Tennisclubs van Knokke Zoute, Oostende, Koksijde, Middelkerke, ‘t Vijverhof Sijsele, Westende en Duinbergen stappen mee in het project.

Met onze organisaties willen we onze jeugdige talenten een springplank aanbieden, de kans om de eerste ATN-punten te sprokkelen, Deze eventueel behaalde punten kunnen een belangrijke rol spelen in hun verdere carrière. Onze eigen clubspeler, Joris Deloore, heeft daardoor een flinke stap vooruit kunnen zetten op de wereldranglijst.”

48 spelers

Als Rising Stars worden aangekondigd: Jeroen Vanneste (R 929), James Junior Storme (R1479), Jonas Merckx (R806), Clement Geens (R 830) en Michael Geerts (R1259). Joris De Loore, vaandeldrager van de club, heeft andere verplichtingen maar het is niet uitgesloten dat hij toch nog deelneemt. De kwalificaties met 48 spelers worden op 28, 29 en 30 juni afgewerkt op de zes terreinen van TC De Polderblomme. De wedstrijden van hoofdtabel (24 spelers), zullen plaats vinden vanaf 1 juli in La Potinière, het hartje van De Haan. De dubbelfinale is gepland op vrijdag 4 juli, de enkelfinale op 6 juli.

De organisatoren van De Haan zorgen voor randanimatie met een Kids Day (2 juli van 14 tot 16 uur.), Meet&Greet Rising Stars (3 juli van 10 tot 12 uur.), Ladies Day met Els Callens en Dominique Monami, en op Demonstratie Rolstoeltennis (6 juli, voor de finale).

(FRO)

>> Voor meer info: www.tcdepolderblomme.be