Volledig West-Vlaams podium bij de zijspannen in Herzele

Zijspan Colleen Van Troys - Jurgen Huysentruyt (Meulebeke-Ruddervoorde) met eerste zege bij groep B. © Foto Coghe
Redactie KW

MCLB was op 21 mei te gast in het Oost-Vlaamse Herzele op het spektakelcircuit Hof Ter Goten, met 415 piloten op de afspraak en een groot aantal toeschouwers. Het werd een grote topper in schitterende weersomstandigheden.

Bij de Internationalen mx1 was de overwinning voor Wietse Brackman met reekszege en tweede plaats, voor David Segers met derde plaats en reekszege. Onze Jurgen Wybo mocht mee op het podium als derde na zijn vierde en derde plaatsen. Jorne Tytgat (Kerckhove) op de vierde, en Torpjurn Van Hoe (Oeselgem) vijfde plaats.

Mattis Meersschout (Wingene) was de beste bij de Internationalen mx2 met dubbele reekszege, waarbij Jerome Biets (Jabbeke) de derde plaats behaalde.

Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) was andermaal de beste bij de Masters, en Jurgen Paepe (Snellegem) knappe tweede. Stanley Verstraete(Zerkegem) deed er nog een dubbele reekszege bij zijn reeds prachtige erelijst bij de Nationalen mx2, hij mocht opnieuw huiswaarts met de grootste beker en de bloemen. Dylan Declercq (Bavikhove) werd hierbij dubbel tweede. Damon Ingels (Maldegem) werd derde in totaal bij de Juniors mx2 met derde en tweede plaats.

Julie Vandevelde (Desselgem) mocht ook weer naar het podium, de lady werd als derde en tweede afgevlagd bij de Dames Open, goed voor de tweede eindstek.

Sander Lauwers (Dentergem) werd winnaar bij de Nieuwelingen Open, in de eerste reeks moest hij nog vrede nemen met de tweede plaats, maar na de pauze zette hij de puntjes op de i met de reekszege. Jamy Carron (Tielt) was de beste in beide reeksen bij de Nieuwelingen mx1, en bij de Nieuwelingen mx2 waren de bloemen voor Stijn Vynckier uit Wieslebeke met tweede plaats en reekszege, en de tweede eindstek voor Alexi Decordier (Tiegem) na zijn dubbele derde plaatsen.

Bij de vierwielers was Bert Bintein uit Izegem opnieuw de beste met dubbele reekszege.

Bij de Zijspannen volledig West-Vlaams podium

Dylan Boussy-Jens Mans (Koekelare) waren andermaal outstanding bij de driewielers met dubbele reeksezege. Kenneth Dierckens-Gianni Dhondt (Tielt) mochten mee naar de hulde in de serie A na hun dubbele tweede plaats. Christophe Van Coillie-Frederik Van Der Voorden (Ingelmunster) waren heel knap bezig op het moeilijke circuit met zijn spektaculaire afdalingen en springbergen en kwamen als vierde en derde door de finish, goed voor de derde podiumplaats in groep A.

Bij de Zijspannen B waren de bloemen voor het eerst voor Colleen Van Troys-Jurgen Huysentruyt (Meulebeke-Ruddervoorde)(foto). Zij kwamen als achtste en zesde onder de geblokte vlag, als derde en reekswinnaars B, en klokten de beste totaaltijd met gelijk aantal punten als de rest van de topdrie. Gunter Pyra-Kenny Boxtaele (Eernegem-Ooigem) werden tweede B met de zesde en achtste plaatsen en drie seconden langer onderweg, en Daen Valcke-Inés Delmotte (Oostrozebeke) derde na hun dubbele zevende plaats, met tien seconden verschil als de winnaars.

(GuidoA. – foto Coghe)

Volgende afspraak op 28 mei te Zwevezele in de Vrijgeweidestraat in een organisatie van Mc De Carbrateurs, team Torpjurn Van Hoe.