Volledig West-Vlaams MX1-podium op motorcross in Aalter

Damon Tanghe uit Ooigem was dubbele reekswinnaar bij de MX1. © Foto Coghe

Zo’n 400 piloten tekenden zondag present op de MCLB-cross van Aalter. Zowat 2.000 toeschouwers en supporters zagen de West-Vlamingen daar prima presteren.

In de koninginneklasse, de Internationalen MX1, was het podium volledig West-Vlaams getint. Maarten Govaert pakte met de vijfde en de tweede plaats ook de eindwinst. Hij klokte vijf seconden beter af in de totaaltijd dan Jurgen Wybo, die als tweede en vijfde door de finish ging. Op de derde plaats eindigde Torpjurn Van Hoe, met een reekszege en een achtste plaats.

Bij de Internationalen MX2 was de derde plek weggelegd voor Tim Vandriessche, en bij de Inters Open B was er een nieuwe eindzege voor Mattis Meersschout met een tiende en twaalfde plaats, telkens als beste B-rijder.

Bij de Nationalen ook twee van onze provinciegenoten met Damon Tanghe uit Ooigem als dubbele reekswinnaar bij de MX1 en Stanley Verstraete uit Zerkegem bij de MX2. Jurgen Paepe (Snellegem) mocht andermaal juichen bij de Masters.

Jens De Kegel opnieuw in de prijzen

Jens De Kegel (Koekelare) drijft verder op zijn goede vorm, met een dubbele reekszege bij de Quads Open A. Sunny Desintebin (Zonnebeke) werd tweede bij de Quads A, met een tweede en derde plaats.

Kelly Debruyne (Poperinge) moest uit haar pijp komen bij de Dames Open, met enkele gastrijdsters op de afspraak. De West-Vlaamse ‘first lady’ werd dubbel tweede en ook tweede in totaal. Karel Vanhaecke (Oostkamp) werd tweede bij de Juniors MX1 met een tweede en derde plaats, en Stefaan De Ruyck (Tielt) was tweede bij de Nieuwelingen Open B met een reekszege en een derde plaats.

Bij de zijspannen was het met 30 driewielers achter het starthekken drummen in de eerste bochten. Kenneth Dierckens-Dennis (Tielt) werden dubbel derde en mochten als tweede naar de hulde in groep A, en Stijn Matthijs-Sabbe als derde.

Winnaars in groep B werden andermaal de youngsters Dylan Boussy – Achly Vanlerberghe (Koekelare-Diksmuide) met een dubbele reekszege, ze finishten tussen de A-rijders op een zesde en negende plaats. Steve De Schacht – Pieter Vanwalleghem (Oudenburg) werden derde in groep B.