Vlaamse titels voor Cedric Nolf, Sarah Rutjens en Céline Roelens

Cedric Nolf (midden) pakte goud in het verspringen en Michael Obasuyi (rechts) was goed voor brons. © Foto HVM
Redactie KW

De West-Vlamingen haalden zondag in Gent dankzij Cedric Nolf (verspringen), Sarah Rutjens (60 m) en Céline Roelens (1.500m) 3 van de 23 titels bij de Vlaamse indoorkampioenschappen alle categorieën.

Het dubbele kon ook. Jurgen Verbrugghe, titelverdediger in het kogelstoten, bleef net als nationaal juniorrecordhoudster polsstokspringen Hanne De Baene geblesseerd weg. Ook Annelies Sarrazijn, vorig jaar de beste bij de 3.000 meter snelwandelen, ontbrak.

Bij Emile Verdonck, met 2m03 lijstaanvoerder in het hoogspringen, klikten anders dan bij Ruben Devrieze, die met 2m10 won, de details niet ineen. De Kortrijkse student strandde op een zilveren 2m01.

Cedric Nolf zorgde voor de betere prestatie van de titelstrijd. De 26-jarige Zwevezeelse topsportschoolleraar zette met een winnende 7m79 de 10de Europese jaarprestatie in het verspringen neer en bleef slechts 12 cm van zijn record. Cedric had nochtans geen goed gevoel. Hij zat met buikkrampen. Een zware trainingsweek woog door. Kortweg: hij verwacht beter over 2 weken bij de internationale IFAM meeting in Gent. Topsportschoolleerling Michael Obasuyi mocht als derde met 7m09 mee op het podium.

Ook Sarah Rutjens en Céline Roelens stonden niet als enige West-Vlamingen op hun podium. 23-jarige Sijseelse Sarah Rutjens, die voor het eerst de Vlaamse titel van de 60 m won en met 7″52 3 honderdsten van haar record bleef, werd geflankeerd door de 3 jaar jongere Orphée Depuydt, met 7″62 2 honderdsten beter dan ooit.

Céline Roelens (midden) mocht op het hoogste schavotje op de 1.500 meter. Lynn Dekeyser pakte het zilver.
Céline Roelens (midden) mocht op het hoogste schavotje op de 1.500 meter. Lynn Dekeyser pakte het zilver.© Foto HVM

Leffingse Céline Roelens verwees bij de 1.500 m met 4’49″02 net als een week eerder bij de Vlaamse scholierenkampioenschappen van de 800 m, Koekelaarse Lynn Dekeyser naar de tweede plaats. Yentl Vandenberghe haalde met 2’16″07 zilver bij een spannende 800m waarin Zedelgemse Jessie Raes met 2’16″07 net naast het podium viel. Hans Omey, titelverdediger op de 800m, haalde er met 1’55″86 ook deze keer het maximum uit. Sophie Verlinde uit Knokke stond bij het kogelstoten als tweede met 13m54 haast traditioneel op het podium. (Hans Vanbesien)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier