Vlaamse titel voor Alexander Doom uit Roeselare

Redactie KW

Twee atleten van de Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare maakten de verre verplaatsing naar het Limburgse Heusden om deel te nemen aan het Kampioenschap van Vlaanderen. Manon De Marez en Alexander Doom traden beiden aan op de 400 meter vlak.

Mooie tijden op training lieten verhopen op een mooie chrono voor Manon De Marez. De weersomstandigheden waren echter niet ideaal want de eerste tweehonderd meter diende opgebokst te worden tegen een felle wind. Toch kon de Roeselaarse atlete lopende in baan twee haar sterke start doortrekken waardoor zij diverse tegenstanders oprolde. Ze finishte op de 3de plaats in haar reeks in een eindtijd van 59″59. Met deze prestatie werd ze als 10de gerangschikt in het eindklassement. Opdracht mooi volbracht!

Titelverdediger Alexander Doom werd baan 4 toegewezen naast zijn grootste concurrent Michaël Rossaert (AC Waasland) in baan 3 en zijn goede vriend Gerbrand Huts (Tienen) in baan 5. Alexander Doom startte snel en kon beheerst en autoritair zijn wedstrijd indelen. Michäel Rossaert, WK-ganger voor de Belgian Tornado’s op de WK Relays op de Bahama’s kon de Roeselaarse belofte niet meer remonteren en diende zich tevreden te stellen met zilver.

Alexander Doom kon dus voor de twee keer op rij de Vlaamse titel op de 400 meter meebrengen naar de West-Vlaamse thuishaven.

(FD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier