Vlaamse judotitels voor Jolien Lefevere en Rania El Kilali

Jolien Lefevere wint met ippon. © (Foto RDV)

Op het Vlaams kampioenschap judo voor senioren in Tielt, hielden de West-Vlaamse dames zeven medailles in eigen provincie. Jolien Lefevere (Judo Kwai Moorsele) won goud in de categorie tot 70 kilogram. Rania El Kilali (JC Izegem) was de beste in de open categorie +78 kilogram.

Jolien Lefevere won haar laatste kamp overtuigend met ippon en mocht als eerste West-Vlaamse het hoogste schavotje van het podium op. De kersvers Vlaams kampioene kreeg daar het gezelschap van Marinx Skye, die het brons meenam naar Ardooie.

In de open categorie kwam het niet tot een finale, maar Rania El Kilali won haar vier kampen met ippon en mag zich dus verdiend Vlaams kampioene noemen. Femke Hespel (JC Neko Iepre) haalde zilver in die open categorie.

Andere podiumplaatsen waren er voor Josefien Demeulenaere (JC Eernegem), die brons won in de categorie tot 48 kilogram. Rebecca Jacobs (JC Lichtervelde) deed hetzelfde bij de dames tot 52 kilogram. Tot slot behaalde ook Trudy Ramoleux (JC Houthulst) de bronzen medaille, in de categorie tot 78 kilogram.

Deze Vlaamse judokampioenschappen zijn de derde organisatie op rij voor de Tieltse Judoclub. In februari volgt nog een (voorlopig laatste) jeugdkampioenschap. Alleen eigen judoka Lobke Desutter (-57 kilogram) kon zich plaatsen en strandde in eigen huis op een vijfde plaats. Deze namiddag staan de heren nog op de tatami.

Het podium in de categorie tot 70 kilogram. Jolien Lefevere (tweede van links) en Marinx Skye (uiterst rechts) wonnen goud en brons.© (Foto RDV)