Vincent Verschueren trekt met ambitie naar Ieper

© vdb
Redactie KW

Na hun overwinningen in de Rally van Wallonië en de Sezoensrally zijn Vincent Verschueren en copiloot Veronique Hostens klaar voor de grote afspraak van het seizoen, de Renties Ypres Rally (21-23 juni).

In zijn jacht op de Belgische titel is goed scoren in Ieper erg belangrijk voor het duo van Godrive, het team uit Kemmel dat een thuiswedstrijd afwerkt.

Vincent Verschueren trekt met vertrouwen naar Ieper. Twee keer stond hij op het podium, waaronder vorig jaar naast Kevin Abbring en Bryan Bouffier. “Als je twee keer op het podium hebt gestaan, dan ga je natuurlijk niet voor minder”, legde hij uit na een geslaagde testdag. “Ik mik weer op een podium, maar dan moet alles natuurlijk perfect verlopen. Om vooraan te finishen, moet je vanaf vrijdagavond meteen met de kopgroep mee zijn. Verlies je ergens 15 seconden, dan is het afgelopen, want het niveau vooraan ligt zo hoog dat je dat niet meer goed kunt maken.”

“We hebben vandaag een goede test afgewerkt”, vervolgde Verschueren. “We hebben een paar zaken geprobeerd. Het zijn allemaal kleine details, maar het zijn precies die details die het verschil maken. Zeker met een dergelijk sterk startveld. Na de Sezoensrally wilden we nog iets testen in Oostrozebeke, maar we wisten dat de versnellingsbak aan een revisie toe was. Dat er iets brak in de versnellingsbak, was dan ook een ingecalculeerd risico. Twee weken later reed ik samen met Robin Maes in Wervik om hem wat tips te geven. Ik heb zelf drie proeven gereden en op de andere proeven las ik de nota’s. Het duurde toch even voor ik helemaal gerust was, want het gaat wel erg hard met de huidige R5’s”, lachte Verschueren.

Met Thierry Neuville wacht Verschueren komend weekend een erg sterke tegenstander, de Belgische leider in het WRC-kampioenschap. “Ik verwacht dat Thierry Neuville een klasse apart zal zijn. Hij staat mentaal ongelofelijk sterk en hij heeft ondertussen toch ook wat ervaring in Ieper. Ach, we zullen wel zien. Ik wil vrijdagavond mee zijn in de kopgroep en dan is alles mogelijk.”

(BELGA)