Vincent Van de Walle wint Santa Run, Liesbeth Vandevelde beste dame

Het podium bij de dames met v.l.n.r. : Tineke Cherlet, Liesbeth Vandevelde en Sophie Tuttens. (Foto SM) © (Foto SM)
Stijn Moerman

Zondag 20 december werd om 19 uur het startschot gegeven op de Broederschool voor de meer dan geslaagde tweede editie van de Santa Run.

De organisatie van de Santa Run – de laatste wedstrijd van Roeselare Loopt – was een schot in de roos. Om 19 uur gingen bijna 1.000 lopers van start voor 3,3 of 10 km doorheen een door kerstsfeer doordrongen Roeselare. Het gros van de lopers was uitgerust met een kerstmust of kerstmanpak.

Op de korte afstand ging de zege naar Robin Schuerman in 10’49. De Geluwenaar haalde het met zeven seconden voorsprong op Pittemnaar Alexander Eggerick en tien seconden voor Rumbekenaar Mathias Hoornaert. Bij de dames toonde Annouk Dedeyne zich de snelste in 12’26. De Roeselaarse finishte met 13 seconden voorsprong op haar teamgenote Ella Vanpoucke uit Kuurne. De derde stek was voor Alisa Spriet uit Rumbeke met een tijd van 12’50.

In de wedstrijd over 10 km stond er geen maat op Vincent Van de Walle. De Roeselarenaar won in een tijd van 33’06. De tweede plaats ging naar Thijs Vander Meiren uit Roeselare in 34’17. Oostnieuwkerkenaar Maxim Kerremans vervolledigde het podium met een tijd van 34’24. Bij de dames ging de zege naar de Rumbeekse Liesbeth Vandevelde in 41’20. Sophie Tuttens uit Meulebeke en Tineke Cherlet uit Kruishoutem legden beslag op de overige ereplaatsen in een tijd van respectievelijk 43’33 en 45’26.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van donderdag 24 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier