Vincent Van de Walle wint Krottegemse Corrida, Hilde Hindryckx beste dame

Redactie KW

Op donderdag 25 mei vond de Krottegemse Corrida, de tweede manche van Roeselare Loopt, plaats op de gelijknamige wijk in Roeselare.

Om iets na 16 uur werd het startschot gegeven voor de verschillende kidsruns. De talrijke kinderen gaven ondanks de hitte het beste van zichzelf. Een uur later ging dan de wedstrijd over 5,2 km van start. Bij de eerste passage aan de aankomst streed een kopgroep van een zestal lopers nog voor de zege. Op het einde slaagde Gautran Halsberghe erin om de rest te verschalken. De Wervikzaan haalde het voor Jasper Sabbe uit Dadizele en Sander Cottignies uit Zillebeke. Bij de dames stond er geen maat op Audrey Goesaert uit Harelbeke. Zij kreeg op het podium het gezelschap van twee youngsters: de 9-jarige Shanaya Schollaert uit Blankenberge en de 13-jarige Charlotte Laureyn uit Roeselare.

Om 18 uur vertrokken de lopers voor de Krottegemse Corrida over 10,4 km. Het tempo lag meteen hoog ondanks de hitte en op het einde van de eerste ronde hadden Vincent Van de Walle en Henk Vandermeersch al een grote voorsprong op de eerste achtervolgers. Even later moest ook Henk zijn kompaan laten lopen en de naar Izegem uitgeweken Roeselaarse triatleet haalde voor de Roeselarenaar van KAVR. In de achtergrond liet Andy Vanhaelewyn iets over halfweg Alexander Eggerick uit Pittem achter zich. De Ingelmunsternaar mocht als derde mee op het podium.

Bij de dames ging de overwinning naar Hilde Hindryckx. De Roeselaarse liep van bij de start aan de leiding en verzwakte niet. Op het podium kreeg ze het gezelschap van KAVR-teamgenote Krista Noyez uit Oostnieuwkerke en Lut Vandenbussche uit Marke.

(SM – Foto SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier