Vijf Brugse duikclubs straks onder één dak

Kurt Vantomme (CDT), Michael Vande Rivère (RDT) Rik Demeyer (RDS), Johan Devolder (Barracuda) en Marc Blomme (BCOS). © (Foto ACR)
Redactie KW

Het gebouw van de voormalige Provinciale sportdienst wordt verbouwd tot clublokaal van de Brugse duikclubs.

Brugge kent heel wat duikclubs, die momenteel verspreid zitten over de stad. Een aantal clubs beschikten over een clublokaal in eigendom van de stad. Andere hebben geen clublokaal en nog andere, huren er een op de privémarkt. Mede doordat locaties worden verkocht of plaats moeten maken voor grotere projecten, werd al een tijd uitgekeken naar een nieuw onderkomen, waar alle clubs samen terecht kunnen. Die site werd gevonden langs de Doornstraat in Sint-Andries, in een gebouw van de voormalige Provinciale sport- en uitleendienst, op een boogscheut van het zwembad Lago Olympia Brugge waar diverse Brugse duikclubs in praktijk actief zijn.

Twee jaar geleden zette het stadsbestuur het licht op groen om een plaatsbezoek te brengen aan deze site om te onderzoeken of de locatie geschikt zou zijn als thuisbasis van de vijf erkende Brugse duikclubs, namelijk Duikschool BCOS, Barracuda, Coudy’s Diving Team, Rescue and Diving Team en Recreational Diving Society.

In januari werd 153.000 euro vrijgemaakt om de site op te knappen. De werkzaamheden zijn ondertussen gestart door Bouwbedrijf Canneyt BVBA uit Hertsberge en zullen tachtig werkdagen duren. Het gebouw zou klaar moeten zijn tegen het bouwverlof. Hierna kunnen de clubs aan de slag met de opsmuk van de lokalen zodat ze er in september definitief hun intrek kunnen nemen. Het project omvat onder meer een polyvalente zaal van bijna honderd vierkante meter die kan worden gebruikt voor clubavonden of bijscholingen.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier