Vierde plaats voor Van Zandweghe op EK Roeien smaakt bitter

© BELGA
Redactie KW

Tim Brys en Niels Van Zandweghe eindigden zondag als vierde in de A-finale in de dubbeltwee voor lichtgewichten op het EK roeien in het Schotse Glasgow. Het duo moest nadien zijn teleurstelling verbijten.

“Het is toch wel een kleine ontgoocheling om vierde te worden”, reageerde Van Zandweghe. “Maar we hebben alles gegeven. Het scheelde weinig, maar het zijn allicht onze eerste 500 meter die ons parten spelen. We probeerden bij de Ieren te blijven. Vooraan roeiden Noorwegen en Italië weg en we hebben de twee niet meer teruggezien. Op het WK (van 9-16 september in het Bulgaarse Plovdiv) zal het anders zijn, dan hebben we een meer specifieke voorbereiding met meer snelheid.” Ook coach Frans Claes hoopte op meer. “We mikten op de derde plaats, maar het is de vierde geworden”, verklaarde de trainer. “We mogen niet teleurgesteld zijn. We kunnen niet veel elementen veranderen maar met een goede wintervoorbereiding kunnen we nog beter doen en het niveau van de beste roeiers benaderen.”

Noorwegen ging met het goud aan de haal. Ierland strandde als tweede, Italië eindigde als derde.

Pierre De Loof

Vierde plaats voor Van Zandweghe op EK Roeien smaakt bitter
© BELGA

Pierre De Loof (Koninklijke Brugse Roeivereniging) roeide in Glasgow samen met Gentenaar Ruben Claeys de B-finale in de zware dubbeltwee. Zij lagen vrij vlug in vijfde positie en gaven die niet meer weg. Het duo bereikte de finish in 6:30’43 met een algemene elfde plaats op dertien roeiers.

(Belga / ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier