Vier Zwaantjes uit Zandvoorde op WK-medaillejacht

Redactie KW

Vanaf vrijdag 7 november strijden ‘s lands grootste belofte Sandrine Tas en drie talentvolle clubgenoten om WK-medailles in Argentinië.

Veertien maanden na het bijzondere wereldkampioenschap in het Keignaertstadion in Zandvoorde bij Oostende strijden de beste skeeleratleten van de wereld om nieuwe regenboogtruien op de piste, de weg en de marathon in het Argentijnse Rosario. Vier ambitieuze atleten van Zwaantjes Roller Club Zandvoorde behoren tot de nationale selectie: de juniores A Sandrine Tas en Stien Vanhoutte en de seniores Tim Sibiet en Niels Provoost.

Ambities voor het WK

Vorig jaar was de medaille-oogst voor ZRC Zandvoorde op eigen piste heel groot. Junior Sandrine Tas behaalde zilver op de 20 km afvalling op de weg en brons op de 10 km puntenkoers op de weg. Met Ellen Van de Catseye en clubgenote Stien Vanhoutte won ze brons in de 3000 meter aflossing op de piste. De Zwaantjes-seniores Tim Sibiet en Jore Van den Berghe behaalden met Bart Swings goud op de 3000 meter aflossing op de piste. Ook nu hebben ze allen ambities op medailles en top-vijf-plaatsen.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier