Vier Zwaantjes op het WK skeeleren in Taiwan

De vier Zwaantjes op het WK: Stien Vanhoutte, Tim Sibiet, Niels Provoost en Sandrine Tas. (Foto PR)
Redactie KW

Van zondag 15 tot zondag 22 november heeft het WK skeeleren in Kaohsiung (Taiwan) plaats. Coach Frank Fiers telt bij zijn zes atleten vier Zwaantjes: de seniores Niels Provoost, Tim Sibiet. Sandrine Tas en juniore Stien Vanhoutte.

Sandrine Tas rijdt haar eerste WK bij de senioren. “Op het EK toonde ik dat ik bij de beste van Europa hoor. Ik hoop dan ook op een WK-medaille”, zegt Sandrine Tas die vooral concurrentie verwacht bij de Aziaten (Taiwan en Korea) en de Zuid-Amerikanen (Colombia en Argentinië). Laatstejaarjunior Stien Vanhoutte heeft “redelijk hoge” verwachtingen. “Liefst win ik een medaille, maar met plaatsen in de top-vijf op de sprintafstanden zou ik ook al heel tevreden zijn. Het wordt moeilijk om mijn brons op de 500 meter uit het WK 2014 in het Argentijnse Rosario te evenaren.”

Lage druk

Niels Provoost heeft geen hoge verwachtingen en dus lage druk. “Vorig jaar haalde ik mijn beste resultaat (achtste) op de 200 meter tijdrit die nu geschrapt is. Ik waas mijn kansen op de vervangende 100 meter-race.”

“Na vorig jaar net niet hoop ik dit jaar op een plaats in de top-10”, vertelt Tim Sibiet. “Met slechts twee seniores-mannen kunnen we niet deelnemen aan mijn favoriete wedstrijd, de aflossing.”

De pistewedstrijden hebben plaats van 15 tot 17 november, de wegrace van 19 tot 21 november en de marathon op 22 november.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier