Vier kameraden nemen deel aan Libya Rally

Redactie KW

Vanaf donderdag 17 april staan vier kameraden met hun enduromotor hun mannetje in de Libya Rally. Op hun programma staat een traject van 2.600 km.

“De Libya Rally is meer dan een tocht door een woestijn. We doorkruisen in zeven etappes Marokko. We rijden door het Atlasgebergte, scheuren over de vlaktes van le Plateau de Rekkam en Lac Iriki, doorkruisen de duinen van Merzouga en Mhamid en eindigen met een ongelooflijk mooie strandrace van TanTan naar Agadir”, vertelt Steve Vandenberghe. Hij gaat de uitdaging aan met Jan Vanmassenhove, Didier Debree en Wim Vanmassenhove.

Van Albanië naar Libië

“In november nam Wim deel aan de Albanië-rally”, vervolgt Steve. “Een extreem moeilijke autorace qua navigatie. Wim ging er enkele keren grandioos de mist in. Bij zijn terugkeer beloofde ik hem dat ik het hem een volgende keer – ik had al enkele malen aan Dakar deelgenomen- het zou voortonen. Achter onze rug om schreef hij ons in voor de Libya Rally.” De drie compagnons moesten niet lang nadenken om op de uitnodiging in te gaan. “Als we straks met ons vieren door een van de mooiste landschappen ter wereld rijden, voel ik me de gelukkigste mens ter wereld”, weet Wim Vanmassenhove. “Onze grootste angst zijn mechanische problemen. De organisatie zorgt voor logistieke ondersteuning, maar wij hebben geen mecanicien mee en niemand van ons kent iets van elektronica. De uitdaging is om simpelweg te finishen!” (DMW)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Het Brugsch Handelsblad