VIDEO Delfine Persoon wint op punten en behoudt haar wereldtitels

© VDB
Redactie KW

Delfine Persoon heeft opnieuw haar wereldtitels verlengd. Ze versloeg dubbel en dik verdiend op punten Christina Linardatou die enkele keren op de knieën ging. Delfine was over de wedstrijd zelf niet echt tevreden: “Je moet met twee zijn om er een mooie kamp van te maken.”

In een duel dat over tien ronden van twee minuten ging, opende Delfine Persoon meteen sterk. Haar tegenstander Christina Linardatou – ofte Black Mamba uit de Dominicaanse Republiek – was geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Maar ze klampte in de aanvangsfase Delfine enkele keren vast, maar dat belette de spoorwegagente niet om enkele keren fel uit te halen. In de tweede en derde ronde kregen we weer beweeglijk boksen te zien. Verre van alle slagen kwamen aan, maar beide boksers keken niet op een beetje energie. In de vierde ronde werd Linardatou ‘geteld’, na enkele waarschuwingen van de ref en blijkbaar een onvrijwillige kopstoot. Ondertussen bloedde Delfine al vrij hevig.

VIDEO Delfine Persoon wint op punten en behoudt haar wereldtitels
© VDB

Na vier ronden volgde ook de tussenstand van de refs : 39-37, 39-37, 39-37.

Bloedende wonde

Unaniem dus en Delfine aan de leiding. Een vreemde struikelpartij in ronde vijf en Delfine die het initiatief bleef houden. Veel animo in deze kamp, op het einde van de zesde ronde had coach Filiep Tampere het nodige werk om de bloedende wonde van Delfine te stelpen. In de achtste ronde pakte Persoon zwaar uit, maar Linardatou bleef fel van zich afbijten.

Nieuwe tussenstand na acht ronden : Delfine bleef riant aan de leiding. De scores : 79-72, 78-73, 79-72.

In ronde 9 het publiek op de banken en Linardatou vlak voor de gong even op de knieën, maar al even snel weer recht. In de laatste ronde moest Linardatou ook opnieuw buigen. Delfine bokste vol overtuiging uit, Linardatou strompelde naar haar stoel.

Eindstand volgens de refs : 99-90, 98-91, 99-90.

Delfine Persoon behoudt zo haar wereldtitels.

Olympische Spelen: nu of nooit!

Delfine Persoon reageerde uiteraard verheugd om de vijfde keer de WBC-wereldtitel te pakken of te prolongeren. “Over de kamp zelf ben ik minder tevreden, maar je moet ook met twee zijn om er een mooie kamp van te maken. Omdat ik een open wonde had aan mijn hoofd, durf ik ook niet dieper in het gevecht te gaan. Mijn tegenstandster dook vaak weg om dan uit te halen.”

Er rest ook nog een sprankeltje hoop op de Olympische Spelen. “Ik hoop dat de boksbonden ook de dames zullen toelaten in Rio, als het voor de heren kan, waarom dan niet voor de dames. Het is nu of nooit, in 2020 zal ik immers al 35 jaar zijn. Dan ben ik over mijn beste jaren heen.”

https://www.youtube.com/watch?v=CRj3McJ-mQU

(WVS/SM – foto’s Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier