VIDEO Bauwens en Ngabu imponeren op Boksgala in Roeselare

© VDB
Redactie KW

Delfine Persoon verdedigde zaterdagavond haar wereldtitel tegen Christina Linardatou, maar het voorspel zorgde ook wel voor heel wat spektakel.

Schiervelde was goed vol gelopen. Het Roeselaarse boksgala opende met een demokamp, daarna enkele amateurkampen. Keandro Vandenberghe (BC Lichtervelde) moest het onderspit delven tegen Laurenz Van Watermeulen (BC Trudo – Tiense).

Léandro Strynckx (BC Lichtervelde) uit Bellegem was aan zijn derde kamp toe dit seizoen, hij won ze allemaal. Dit keer versloeg hij Gevork Menasian. Al voor de tweede keer trouwens.

De kamp tussen Vitalie Rosescu (BC Lichtervelde) uit Roeselare en Jamah Nejraby (Antwerpen) ging niet door.

VIDEO Bauwens en Ngabu imponeren op Boksgala in Roeselare
© VDB

Elitekampen

Vervolgens bij de elitekampen haalde Razmik Grigoryan het vlot van de Georgiër Mishiko Shubitidze. Een minder lang leven was de kamp tussen Dennis Rosescu uit Roeselare en Gregoriër Vladimer Karelidze beschoren. Na twintig seconden ging de Georgiër tegen het canvas. De organisatie moest improviseren met een extra pauze.

Thuisbokser Hedi Slimani was de volgende aan de beurt. Ook hij nam het op tegen een Greorgiër : Sergio Eduardo Gonzaliez. In de vijfde ronde nam Slimani zijn tegenstander al eens ferm op de korrel. In de zesde ronde ging het gemoker verder, de knock-out volgde. Hedi Slimani triomfeerde!

VIDEO Bauwens en Ngabu imponeren op Boksgala in Roeselare
© VDB

Bauwens imponeert

Na de pauze werd geopend met de kamp tussen Bledor Trezhnjeva (BC Lichtervelde) en Thomas Williame (BT Respect). Een kamp waar beide boksers er meteen vol voor gingen. Uiteindelijk was het Trezhnjeva die unaniem op punten won, Williame zag het hoofdschuddend aan.

Ook Junior Bauwens mocht de ring in, tegenover hem stond – voor een kamp van zes maal drie minuten – de Georgiër Anzor Gamgebeli. Lang kon de Georgiër de schijn niet ophouden. De eerste ronde kwam hij nog heelhuids door. Maar halfweg de tweede ronde ging hij een eerste maal op de knieën, even later voor een tweede keer en bij de derde maal vond de ref het welletjes. Na 2’40 in de tweede ronde had Junior Bauwens de zege al binnen.

https://www.youtube.com/watch?v=UJUSYEs11dk
VIDEO Bauwens en Ngabu imponeren op Boksgala in Roeselare
© VDB

Ngabu op punten

Yves Ngabu had op 11 november in Zwevezele danig indruk gemaakt, hij mepte zijn tegenstander toen letterlijk uit de ring. Dit keer was de Fransman Isossa Mondo de stevige opponent. De voetballende bokser toonde zich van meet af superieur, zijn tegenstander danste voortdurend weg, maar het nodige sloopwerk greep al plaats. Vaak plaatste hij een indrukwekkend salvo, de zaal scandeerde zijn naam. Op een bepaald moment sloeg Mondo letterlijk op de vlucht. In de vijfde ronde moest Mondo flink incasseren, maar hij bleef overeind. Ondertussen leidde Yves Ngabu al overduidelijk op punten, maar het publiek schreeuwde om een ko. In de slotseconde van de zevende ronde deelde Ngabu nog een mokerslag uit, maar opnieuw bleef Mondo recht. In de achtste en finale ronde schaarde het publiek zich nog eens volledig achter de Roeselarenaar. Ngabu toonde zich nog fris, maar had niet voldoende in huis om Mondo tegen de grond te krijgen. Maar niettemin won Yves Ngabu logischerwijs op punten. Drie maal 80 tegen 71.

(SM/WVS – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier