Verschueren wint rallysprint in Oudenaarde, Lefevere wint bij Historics

11/09/16 om 21:10 - Bijgewerkt om 21:32

Vincent Verschueren heeft voor eigen volk de 2de Aarova Rallysprint van Oudenaarde gewonnen. Melissa Debackere ging van de baan, maar Andy Lefevere hield de West-Vlaamse eer hoog met winst bij de Historics.

Verschueren wint rallysprint in Oudenaarde, Lefevere wint bij Historics

© JD

Van het aangekondigde duel tussen streekrijders Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) en Pieter Tsjoen (Ford Fiesta R5+) kwam weinig in huis. Tsjoen, die zijn Fiesta voor de gelegenheid van dertig pk extra had voorzien dankzij de Plus-kit, viel door een elektronisch probleem stil in de openingsronde. Met bijna één minuut tijdsverlies was alle hoop op de overwinning meteen verloren. De achtvoudige Belgische kampioen klokte nog drie besttijden, maar kon een sterke gestarte Verschueren niet meer bedreigen. Met de Skoda Fabia R5 van het Kemmelse Godrive, het team van Gaby Goudezeune, pakte hij zijn eerste zege van het seizoen.

"Vorig jaar verloor ik de wedstrijd door een foutje op de eerste proef. Deze keer werkte ik vier keer een feilloze proef af. We hebben wel de ganse dag problemen gehad met de temperatuur van de motor en ik heb bewust vroeger geschakeld om de motor minder te belasten, maar het is duidelijk dat de motor gereviseerd moet worden voor de Condroz Rally," aldus de piloot uit Gavere.

Regen is spelbreker

Melissa Debackere (Skoda Fabia R5) leek op weg naar de tweede plaats, maar moest in de derde ronde de strijd staken toen ze zich liet verrassen in de regen. Thuisrijder Timothy Van Parijs (Porsche 997 GT3) wist nog nipt een oprukkende Tsjoen achter zich te houden en zorgde zo voor een volledig Oost-Vlaams podium. Poperingenaar Steve Bécaert stuurde zijn Mitsubishi Lancer Evo X R4 naar een puike vierde plek. "In de regen hebben we iets teveel tijd verloren, maar uiteindelijk had ik geen plaatsen kunnen winnen. Als je ziet wie er voor ons is geëindigd, dan ben ik super tevreden," vertelde Bécaert, die zijn leidersplaats in het VAS-kampioenschap opnieuw verstevigde.

Historics en standaardwagens

Achter Waregemnaar Geoffrey Vander Schelden (Citroën DS3 R5) en Rudy Bouvart (Toyota Celica GT4) reed Andy Lefevere naar een zevende plek en winst bij de Historics. De Stadenaar was voor de gelegenheid onderweg met de BMW 323i van Peter Demeyere en klopte daarmee Paul Lietaer (Ford Escort MK 2), die zijn start miste na een foutje in de openingsronde. Bram Fonteyne finishte met zijn originele Volvo 242 op de derde plek bij de Historics.

Bij de standaardwagens nam Brecht Hoorne de snelste start, maar de BMW-rijder moest een ronde voor het einde aan de kant nadat hij zijn carter stuk reed. Stefaan T'Joens (Subaru Impreza) pakte zo de overwinning in Divisie 1-2 voor Thorben Vandeputte (Citroën Saxo) en Luc Diet (Peugeot 106).

(JDH)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!