Verschillende medailles voor Vaste Vuist Lauwe op Belgium Open Trampoline

Deelnemers Vaste Vuist Lauwe aan de finale Belgium Open Trampoline met vlnr Kayla Vinquier, Lieuwe Maes, Silke Lavaert, Marthe Buls, Jitske Lavaert en Ornella Silva. © GF

Zes competitiegymnasten maxitrampoline van Vaste Vuist Lauwe bereikten na selectiewedstrijden de finale van de Belgium Open Trampoline, een wedstrijdreeks per kalenderjaar over de federaties heen. Vijf van hen kwamen met eremetaal naar huis.

Bij de lagereschoolgymnasten veroverde Marthe Buls (11) verrassend de bronzen medaille. Dit was boven de verwachting want de concurrentie was ijzersterk. In dezelfde categorie werd Silke Lavaert (11) zesde. Tweelingzus Jitske Lavaert (11) behaalde tevens brons in een categorie hoger, de hoogste moeilijkheidscategorie voor lagereschoolgymnasten onder het A-niveau.

Bij de middelbare scholieren behaalde Kayla Vinquier (13) het zilver in haar categorie. Een categorie hoger ging het zilver voor de meisjes en dat voor de jongens beide naar Lauwe. Ornella Silva (13) en Lieuwe Maes (13) mochten samen glunderen op het podium.