Verdienstelijke tweede plaats voor Charline Vanneste uit Meulebeke in de Course du Souvenir

Het podium bij de dames 8km, uiterst links zien we Charline Vanneste. © MD
Redactie KW

In Ploegsteert werd Wapenstilstand traditioneel herdacht op een sportieve manier.

De 37ste editie van de Course du Souvenir trok wat minder deelnemers dan de voorbije jaren. Vooral West-Vlaamse atleten lieten het afweten en kozen zo voor de Poppies Run van zondag 12 november in Zonnebeke. Van de aanwezige West-Vlamingen scoorde Charline Vanneste uit Meulebeke het best met een tweede plaats bij de dames op de 8 km.

Op de 8km bij de heren stond er geen maat op Hicham Briki. Jan Petralia uit Tielt eindigde op een verdienstelijke vijfde plaats. “Er werd ontzettend vlug gestart en na 1 km al moest ik de rol lossen. Uiteindelijk liep ik op eigen tempo de laatste 7km uit.” Ook Misha Declercq uit Aartrijke liep een top 10-plaats. “Net als de andere toppers liep ik ook na die vlugge start alleen. In de open vlakten viel de wind gelukkig mee.”

Net als Jan Petralia zal Misha Declercq zich nu concentreren op het veldlopen met voorop een deelname aan de crosscup van Roeselare. Ieperling Jonathan Goudeseune werd verdienstelijk 13de. “Het was met heel wat duw- en trekwerk een heel zenuwachtige start.”

Bij de dames ging de overwinning naar de Oost-Vlaamse Nina Lauwaert, Charline Vanneste uit Meulebeke werd tweede. Ook de West-Vlaamse praatte over een zeer vlugge start. “Ik liep de eerste km in 3’20. Daarna kon ik op mijn tempo een aantal mannen inhalen. Nina werd de verdiende winnares.”

De halve marathon werd gewonnen door de Marokkaan Mohammed Agoummam, hij won eerder dit seizoen de 10 km van Brussel. Ieperling Bjorn Voet liep een perfecte wedstrijd en kon zich plaatsen in de top 10. “En dat in een persoonlijk record. Ik liep 1u11′ en zette zo mijn besttijd 2′ scherper op de 21 km.” Bjorn Voet werd dit jaar nog tweede in de marathon In Flanders Fields. “Nu heb ik amper gelopen. Na een drietal weken rust nam ik vorige week deel aan een veldloop.”

Kevin Brysbaert uit Poperinge werd 21ste, in zijn gezelschap finishten streekgenoten Stefaan Cappoen en Dominique Alleman

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier