Veertiende editie Bosmolens Stratenloop in Izegem groot succes

Redactie KW

Op vrijdag 20 juli vond de veertiende editie van de Bosmolens Stratenloop plaats op het Ter Beursplein. Om 17u30 was er een kidsrun voor 12-jarigen en om 18u was er de keuze tussen 5 km en 10 km.

“We zijn zeer tevreden met de grote opkomst. In vergelijking met topeditie 13 van vorig jaar waren er 10 kindjes minder, maar iets meer bij de volwassenen op de 5 km en de 10 km. Voor de 15de editie in 2019 mikken we op minstens een evenaring van het aantal deelnemers”, opent Izegemnaar Lieven Degraeve (55), bestuurslid van Feestcomité Bosmolens en organisator van de Bosmolens Stratenloop. “In totaal waren er 308 lopers (87 kidsrun, 117 op de 5 km en 104 op de 10 km) waarbij de jongste deelnemer, Senne Hauspie, 3,5 jaar was. Het vernieuwde parcours was zeker voor de lopers zelf positief, niettegenstaande een lastig stuk tegen wind en vals plat.”

“Ik wil graag ook onze waardering meegeven voor de goede samenwerking, jaar na jaar, met IVAC die instaan voor start, finish en chrono”, besluit Lieven.

Elias Tijtgat wint kidsrun

“Ik wou het graag beter doen dan vorig jaar”, vertelt de 9-jarige Elias Tijtgat uit Izegem die iedereen achter zich liet op de Bosmolens Stratenloop voor de 12-jarigen. “Maar voorlopig weet ik nog niet in welke tijd ik de 500 meter gelopen heb. Dit zal later pas op de website verschijnen.”

“Sinds het derde leerjaar loop ik bij Flac Izegem. Volgend jaar ga ik naar het vijfde in de Sint-Rafaelschool. Daarnaast voetbal ik ook bij Mandel United. Ik ben heel blij met de overwinning op de kidsrun en daarna heb ik nog de 5km gelopen.”

Podiumplaatsen

kinderen meisjes: 1) VAN ACKERE Eline 2) DE KNEUT Sara 3) VAN HAELEWIJN Amber

kinderen jongens: 1) TYTGAT Ylias 2) DEJAEGHER Maxime 3) MATTHEUS Wolkert

5km dames: 1) DERUDDERE Lies 2) HENDRIX Hilde 3) TUYTTENS Sofie

5km heren : 1) STIEPERARE Davy 2) CALLENS Steven 3) COTTIGNIES Sander

10km dames: 1) VANNESTE Charline 2) VERLEY ELke 3) STEEN Valerie

10 km heren: 1) COLPAERT Christophe 2) VAN HAELEWIJN Andy 3) DEWAELE Joost

(RV)