Veerle Dejaeghere zal 14e CrossCup niet cadeau krijgen

Redactie KW

De 33e editie van de Lotto CrossCup is woensdag voorgesteld in aanwezigheid van de Belgische atletiekiconen Gaston Roelants en Vincent Rousseau en de huidige topatleten Jeroen D’Hoedt en Pieter-Jan Hannes.


“Met bijna 16.000 deelnemers vorig jaar, bijna het dubbele op tien jaar tijd, is het veldlopen in ons land zeker niet in crisis. Met acht manches, die allemaal zullen gecoverd worden door TV haalt dit regelmatigheidscriterium een zeer hoog niveau”, aldus stichter en organisator Jos Van Roy.

Selectie voor WK na Roeselare

“Aanstaande zondag opent de CrossCup in Gent met de traditionele ‘Relays’. De volgende zeven manches worden bijna allemaal georganiseerd om de veertien dagen. Uitzondering daarop is de manche in Brussel (21/12) die slechts acht dagen na het Europees kampioenschap zal doorgaan. Op 15 maart 2015 zal de finale van de CrossCup gelopen worden in Wachtebeke. Deze wedstrijd is eveneens het Belgisch kampioenschap veldlopen. Na de cross in Roeselare (30/11) zal de selectie voor het EK in het Bulgaarse Samokov gebeuren.”

Almensh Belete loopt ook alle manches

Ook over de ingeschreven atleten liet Van Roy zijn licht schijnen. “Bij de A-atleten moeten de gekwetsten Abdi Bashir en Jeroen D’Hoedt afhaken tot en met Brussel. Maar met Pieter-Jan Hannes en de aanstormende Isaac Kimeli, tweede op het EK junioren en vorig seizoen eindwinnaar van de korte cross, is er licht in de duisternis. Bij de vrouwen heeft Almensh Belete toegezegd om alle manches te lopen. Dertienvoudig winnares Veerle Dejaeghere zal dan ook haar handen vol hebben dit jaar.”

(BELGA)