Veerle Dejaeghere en Steven Casteele Vlaamse crosskampioenen

Veerle Dejaeghere werd tweede na Kate Avery. © BELGA
Redactie KW

Veerle Dejaeghere en Steven Casteele werden zondag bij de CrossCup in Rotselaar Vlaams veldloopkampioen bij de lange cross voor seniores.

Dat gebeurde voor het eerst. Veerle Dejaeghere strandde de twee voorgaande keren telkens op zilver. Almensh Belete, in 2014 Vlaams kampioene, viel na enkele honderden meters in het zog van Veerle Dejaeghere terug en gaf op. Titelverdedigster Louise Carton gaf forfait. De 21-jarige Oostendse wilde de rest van het seizoen niet door een beginnende voetblessure in het gedrang brengen. Ardooise Veerle Dejaeghere gaf als tweede 16″ toe aan Kate Avery. Normaal, want de Britse werd tweede op het EK cross. De 42-jarige Veerle Dejaeghere nam tevens het CC-leidershirt over van Louise Carton. Provinciaal crosskampioene Julie Van De Velde haalde als vijfde Vlaams brons. Ook Beernemse Barbare Maveau en Diksmuidse Hanna Vandenbussche haalden als 8ste en 9de de top tien.

Steven Casteele verbaasde bij de mannen. De 21-jarige Wevelgemnaar nam na enkele kilometers het commando in handen bij de achtervolgende groep en remonteerde CrossCup leider Isaac Kimeli. Jeroen D’hoedt bleef buiten schot. De Hallenaar kwam niet in aanmerking voor de Vlaamse titel, want hij is aangesloten bij het Waalse Brabant Wallon. Steven Casteele, die 19″ later tweede werd, kreeg de kampioentrui. Abdellah Dacha, de Marokkaan die in ons land verblijft en net als Steven bij Kortrijk Sport aangesloten is, verlengde zijn Vlaamse titel op de korte cross. De cadetten Charlotte Van Laethem en Estelle Temmerman haalden net als scholieren Lynn Dekeyser brons. (HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier