Veerle Dejaeghere en Alexander Diaz winnen Sint-Maartensloop in Koekelare

De twee winnaars Alexander Diaz en Veerle Dejaeghere. © foto FRO

Bijna 200 deelnemers boden zich, ondanks de drukkende hitte, aan voor de 36ste verkorte editie van de Sint-Maartensloop, de 8ste wedstrijd van het Runningcenter Criterium. Door de hitte moesten de atleten een ronde minder lopen: drie ronden van 2.230m.

Door de mooie prijzenpot boden zich enkele toppers aan. Weinig organisatoren kunnen zeggen dat ze Alexander Diaz (winnaar 2016), Stijn Fincioen (winnaar 2015), Micha Declerck (winnaar 2017), en Karel Moerman (winnaar marathon Nacht van Vlaanderen) aan de start kregen. Bij de dames hadden we de ex-koningin van het veldlopen, Veerle Dejaeghere (Ardooie), aan de start, als concurrente voor Charline Vanneste (Meulebeke).

Van bij de aanvang voerden Alexander Diaz (Brugge) en Micha Declerck (Aartrijke) de forcing. Stijn Fincioen (Aartrijke) moest in de eerste ronde al lossen, net als Tim Calliauw (Brugge), Karel Moerman (Diksmuide) en Wim Darthet (Brugge). Bij het ingaan van de tweede ronde ging Alexander Diaz alleen door. Hij liep de drie rondjes in spoedtempo en won gemakkelijk in 20’17”, met meer dan een halve minuut voorsprong op Declerck. Stijn Fincioen behield zijn derde plaats voor Karel Moerman.

Bij de dames stond er geen maat op Veerle Dejaeghere. Ze liep onmiddellijk weg van Charline Vanneste, die daags voordien nog deelgenomen had aan een trio-triatlon. Veerle won gemakkelijk in 23’21” voor Charline en de jonge Koekelaarse Lynn Dekeyser.