Veel volk en veel rijders op motorcross in Tiegem

Jeffrey Dewulf was de sterkste bij de internationalen MX 1/3. © Foto Coghe
Redactie KW

Met op zaterdag 101 jeugdrijders en 50 pit-bikes en op zondag 365 piloten werd de motorcross voor VJMO en MCLB in Tiegem een succes. Ook de opkomst was groot.

Bij de Amateurs Open eindigde twee thuisrijders op de beste plaatsen, met Fabrice Tilleul uit Anzegem op het hoogste schavotje met een reekszege en een tweede plaats, en op de tweede plaats Christian Dubaere uit Otegem met een tweede plaats en een reekszege, maar een verschil van een tiental seconden in de totaaltijd.

Kristof Calus uit Heestert werd dubbel tweede bij de Experten. Kelly Debruyne (Poperinge) werd andermaal dubbelwinnaar bij de Dames. Lothar Desmet uit De Gilde in Pittem mocht op het hoogste schavotje als eindwinnaar bij de Nieuwelingen MX1/3 na zijn derde plaats en reekszege.

Arne De Meulemeester uit Meulebeke was ook weer bij de gelukkigen met de hulde, de jongeling uit Meulebeke werd derde in de eerste reeks der Nieuwelingen MX2 en reekswinnaar na de pause, goed voor de tweede eindstek.

Beloften, juniors en zijspannen

Ook Aaron Spruytte uit Kortemark kon na zijn reeksen niet direct huiswaarts: hij mocht als tweede op het podium met de derde plaats en reekszege, in totaal tweede bij de beloften. Zijn streekgenoot Nick Desender uit Torhout werd eindwinnaar bij de Quads-Beloften.

Matthias Vermeersch uit Ardooie-Ingelmunster mocht op het tweede schavotje na een sterke wedstrijd bij de Juniores MX1/3, afgesloten met de tweede eindstek. Bij de Juniors MX2 was er ook een tweede plaats voor Niel Vandevelde uit Ooigem. Bij de Nationalen noteerden we een dubbele reekszege van Damon Tanghe (Ooigem), net als Jeffrey Dewulf (Jabbeke) bij de Internationalen MX1/3A, Torpjurn Van Hoe (Oeselgem) bij de Inters MX2, en Tim Vandriessche (uit Menen) bij de Inters Open B.

Als slot van het eerste luik van het programma kwamen de zijspannen aan de beurt. Met een spannende eindfase met drie ‘karren’ met gelijk aantal punten won in groep A het duo Kenneth Dierckens-Jordan Waerniers. Ze deden dat met een vierde plaats en een reekszege en de beste totaaltijd. Op de tweede stek vinden we Marc Verbrugghe-Andy Algoet, en als derde Maxime Vanderhaeghen-Steve De Schacht. In groep B mochten alweer Stijn Matthijs-Jurgen Huysentruyt op het hoogste schavotje.

(Guido A.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier