Vaste Vuist scoort op BK toestelturnen

Hoewel ze licht geblesseerd was, werd Lise Verhaeghe toch Belgisch kampioene. (Foto KDG)
Redactie KW

De Lauwse club behaalde op het BK in Izegem twee gouden en twee bronzen medailles.

Ondanks een lichte blessure was het vooraf al mijn doel om eerste te worden in de categorie A12“, verklaart Lise Verhaeghe (12). “Door mijn explosiviteit was mijn eerste sprong meteen heel goed. Daarna gingen ook mijn oefeningen op de brug en op de grond meer dan vlot. Ik behaalde op die drie onderdelen de hoogste score van alle zeven deelnemers. Op de balk kwam ik ten val, maar het was niet zo erg. Mijn eindscore van 43,350 was uiteindelijk goed voor de gouden medaille en ik ben er echt mee in de wolken!” glundert Lise, die in Moorsele woont.

Het BK was meteen de slotwedstrijd van het seizoen. “Een mooi seizoen”, aldus Lise, “want ik verlengde eerder ook al mijn titel als Vlaams kampioene. Na de vakantie start ik aan de topsportschool in Gent. Hopelijk ga ik daar veel bijleren want het is mijn droom om ooit mee te doen aan de Olympische Spelen.”

Vijfde nationale titel

“De Olympische Spelen zijn ook voor mij een motiverende factor”, beaamt Geluwenaar Ward Claeys (17), die Belgisch kampioen werd bij de juniores. “Ik ben super tevreden met mijn winnende score van 76,750! Het is ook gewoon leuk om te weten dat ik in mijn categorie de beste ben van heel het land. Ik was echter niet aan mijn proefstuk toe, want ik stond al vijf keer op het hoogste schavotje op een BK. Dit keer had ik het echter niet verwacht, want in mijn vorige wedstrijd werd ik geklopt door iemand die ook nu aantrad. Maar hij viel en de rollen waren nu dus omgekeerd. Mede ook door mijn oefening op het paard met bogen maakte ik het verschil. Dat is mijn lievelingstoestel. De andere vijf liggen me ook wel, maar op het paard scoor ik quasi altijd hoog.”

Ward Claeys stond al voor de vijfde keer op het hoogste schavotje op een BK. (Foto LVW)
Ward Claeys stond al voor de vijfde keer op het hoogste schavotje op een BK. (Foto LVW)© LVTW

Ik vind het altijd grappig als ik terugdenk aan hoe het allemaal is begonnen voor mij. In eerste instantie speelde ik volleybal, maar telkens de bal wegrolde, dan ging ik die halen door molentjes te doen. Tot op de dag van vandaag ben ik die coach dankbaar dat hij me aanraadde om eens uit te kijken naar een andere sport”, lacht Ward.

Lise en Ward waren niet de enigen die voor Sportgroep Vaste Vuist Lauwe goede prestaties neerzetten op het BK. Zo behaalden ook Noa Vantomme (B11) en Victor Tournicourt (A12) brons, werd Wannes Vlaeminck (A12) vijfde en Tine Depickere (B16+) elfde. (KDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier