Vaste Vuist Lauwe met 2 topgymnasten naar het EK Toestelturnen in Glasgow

Ward Claeys
Redactie KW

Van 2 tot 12 augustus gaat in Glasgow (GBR) het Europees kampioenschap Toestelturnen door. De gymnastiekfederatie stuurt 5 topsportgymnasten juniores naar het EK, waaronder 2 gymnasten van sportgroep Vaste Vuist Lauwe: Ward Claeys en Mattis Bouchet.

Mattis Bouchet
Mattis Bouchet

Een team bij de juniores bestaat uit 5 gymnasten. Er turnen maximum 4 gymnasten per toestel waarvan de 3 beste scores tellen. De juniores hebben naast hun kwalificaties een Allround-klassement én een teamresultaat.

Voor de juniores is het Europees kampioenschap een belangrijk moment. Bij de jongens zijn het volgende gymnasten die zullen knallen in Glasgow: Belgisch kampioen Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe), Nicola Cuyle (Gym Izegem), Mattis Bouchet (Vaste Vuist Lauwe), Liam De Smet (Lening & Vlug Nijlen) en Justin Pesesse (FfG).

Op het vorige Europees kampioenschap in 2016 Bern (SUI) won het Russische team zowel bij de jongens als bij de meisjes de teamfinale. Het zilver ging naar Groot-Brittannië en het brons was voor Frankrijk (vrouwen) en Zwitserland (jongens). Benieuwd hoe deze teams het er dit jaar vanaf brengen.

Op 10 augustus turnen Ward Claeys en Mattis Bouchet (beiden Vaste Vuist Lauwe) hun kwalificatiewedstrijd op het EK. De eventuele toestelfinales zijn dan voor 12 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier