Van Woensel leider, Kris Princen grote verliezer na eerste dag in Omloop van Vlaanderen

Leider Van Woensel. © DM
Redactie KW

Het vrijdaggedeelte van de Omloop van Vlaanderen kende, zoals verwacht, een zeer spannend verloop. Net toen de eerste wagens op weg gestuurd werden om vijf klassementsproeven af te werken, begon het te regenen. Het was dus voor iedereen opletten geblazen want alle deelnemers waren vertrokken met banden voor droog weer.

Op de eerste klassementsproef, De Ruiter, verloor topfavoriet Kris Princen alle kansen op de zege toen hij in de gracht ging en een paal raakte. De Peugeot kon nog wel verder maar verloor negen minuten. De concurrentie bleef ondertussen niet stil zitten en op de vijf snelheidsritten kregen we vijf verschillende winnaars. Vincent Verschueren, Bernard Ten Brinke, Chris Van Woensel, Emil Bergkvist en Kris Princen waren elk om beurt de snelste.

Chris Van Woensel sloot uiteindelijk het eerste gedeelte van de rally af als leider met een voorsprong van acht seconden op Verschueren en zeventien seconden op Ten Brinke. Claudie Tanghe is voorlopig beste streekpiloot op een vierde plaats terwijl Andy Lefevere als zesde nog de Nederlander De Jong voor moet laten gaan.

Bij de historics is Paul Lietaer uiteraard leider met zestien seconden voorsprong op Pieter-Jan Maeyaert en vijftig tellen op Gunther Monnens.

Zaterdag volgt de hoofdbrok met veertien klassementsproeven. De start is om 8.16 uur terwijl de uiteindelijke winnaar om 19.35 uur over het podium rijdt.

(FM – foto DM)