Van Gansbeke kan niet stunten tegen nummer twee van de wereld

Kenneth Van Gansbeke © BELGA
Redactie KW

Kenneth Van Gansbeke (-66 kg) is er dinsdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales van het WK judo in Boedapest. Van Gansbeke verloor met een waza-ari in extra tijd van de Zuid-Koreaan Baul An.

Van Gansbeke (IJF 41) had in zijn eerste twee partijen, telkens met ippon, gewonnen van achtereenvolgens de Sloveen Andraz Jereb (IJF 20) en de Oezbeek Sardor Nurillaev (IJF 56).

Heel even onoplettend

Na afloop gaf hij toe dat een fout van hem in de golden score de Zuid-Koreaanse vice-olympisch kampioen en uittredend wereldkampioen Baul An had toegelaten de beslissende waza-ari te scoren. “Heel de match had ik consequent de benen in voorwaartse spreidstand gezet om de Koreaan te beletten zijn gevaarlijkste techniek uit te voeren, maar in de golden score plaatste ik ze één maal naast elkaar en het was gebeurd”, beaamde Kenneth Van Gansbeke het strenge oordeel van coach Damiano Martinuzzi.

Toch overheerste bij de West-Vlaming de tevredenheid boven de teleurstelling. “Ik kan mij op dit moment maar moeilijk verzoenen met dit resultaat, maar ik kom wel dichter bij de wereldtop aanleunen. Ik had tegen de vice-olympisch kampioen het gevoel dat ik had kunnen winnen. Op een bepaald ogenblik heb ik hem zelfs gedomineerd en ei zo na een waza-ari kunnen scoren. Conditioneel was ik beresterk. Mijn zelfvertrouwen is dankzij sportpsycholoog Nathan Kahane enorm gegroeid waardoor ik totaal ongestresseerd aan alle kampen van dit WK ben begonnen. Dankzij de diëtiste blijf ik altijd onder het vereiste gewicht en moet ik niet meer braken tussen de matchen. Ik maak dus nog steeds progressie. De toekomst ziet er rooskleurig uit.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier