Vader en dochter Voet uit Boezinge hebben dezelfde loopmicrobe

Papa Bjorn en dochter Julie zijn fervente langeafstandslopers. (Foto EF)
Redactie KW

Bjorn en Julie Voet sprokkelden de laatste jaren mooie resultaten bijeen. Komend weekend lopen ze met respectievelijk de Great Peace Run en de Beker van Vlaanderen allebei in hun thuishaven Ieper.

Langs de Diksmuidseweg in Boezinge woont het gezin van Bjorn en Isabelle Voet. Ze hebben twee kinderen: Julie (14) en Arthur (10). Bjorn liep onlangs als zesde over de meet op de marathon van Antwerpen in een nieuwe besttijd van 2 u. 36′. Dochter Julie werd dan weer tweede op het PK bij de cadetten op de 1.500 meter, met een persoonlijk record van 5’06”. “Ik wil graag het clubrecord verbreken dat nu op 4’53” staat”, zegt Julie, die zich drie jaar geleden aansloot bij FLAC. “In de lagere school won ik de jaarlijkse scholenveldlopen. Sinds het eerste middelbaar maakte ik de overstap naar FLAC. Mijn specialiteit zijn de langere afstanden.”

Ook Bjorn (42) legt zich toe op de lange afstanden, maar dan eerder op de weg. Hij geniet nog na van zijn puike prestatie in de marathon van Antwerpen. “Ik ben heel tevreden met het resultaat. Mocht het een graad of vijf kouder zijn geweest, zat er nog een betere tijd in. De laatste kilometers was het puffen in de loden hitte.”

Onder 2 u.30′

Bjorns volgende afspraak is zondag: de Great Peace Run van 21 kilometer. “Ik wil opnieuw bij de eersten eindigen. In het najaar mik ik op de In Flanders Fields Marathon. Twee marathons per jaar is voldoende voor mij. Op mijn leeftijd moet ik genoeg recuperatietijd inbouwen en is het belangrijk om te luisteren naar mijn lichaam. De IFFM wil ik graag winnen, want het is als het ware in mijn achtertuin. Ik strandde al twee keer op een tweede plaats. Een ander doel is om ooit onder de 2 u.30′ te lopen.”

Bjorn heeft zijn dagelijkse routine. “Na een lange werkdag trek ik om 19.30 uur mijn loopschoenen aan en ben ik weg voor een paar uur. Ik loop altijd langs de vaart en geniet daar echt van.”

Julie loopt op de piste en ze heeft ook een traject in Boezinge. Haar volgende wedstrijd is zaterdag. “Voor mij is het ook een thuiswedstrijd, want de Beker van Vlaanderen voor cadetten en scholieren staat op het programma. Ik hoop om nogmaals mijn PR te verbeteren. In het najaar zal ik opnieuw wat veldlopen betwisten en sta ik ook aan de start van het Bakelandtloopcriterium. Ik hoop alvast nog lang door te kunnen gaan met het lopen”, besluit Julie. (Anton Peene)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier