Vaartloopcriterium kent zijn winnaars na Polderloop in Oostkerke

Zaterdagnamiddag werd in Oostkerke het jaarlijkse vaartcriterium afgesloten met een halve marathon en een wedstrijd over 12 kilometer door de polders, met start en aankomst in het schilderachtige dorpje.

Onder een stralend zonnetje namen 61 lopers de start voor vier ronden van drie kilometer. 22 atleten hadden voor de langste afstand gekozen.

Bij de heren won Bart Bleyaert in 1 uur en 13 minuten met een straat voorsprong op Stein Lycke die er 1 uur en 17 minuten over deed. Een minuutje later finishte Klaas Vanaudenaerde als derde. Bij de dames waren er maar drie deelneemsters. Op Annemie Danneels stond geen maat: zij liep die ruim 20 minuten sneller dan de tweede Mieke Destoop. Isabelle Defloor was derde in 2 uur en 13 minuten.

Op de 12 kilometer werd er gestreden om de prijzen en de overwinning in het Vaartloopcriterium. Een plaats in de top acht volstond voor Marlon Claeys om tot overall-winnaar van het criterium te worden uitgeroepen bij de heren. Vanaf het begin vormde zich een kopgroepje met daarin Claeys die zich liet meedrijven met Timothy Van Belleghem en Nico Viane. Op het einde moest hij dit tweetal laten lopen. Het was uiteindelijk Nico Viane die Timothy Van Belleghem nog tien seconden aan zijn broek smeerde en zo de overwinning inpikte in 41’20”. Derde werd nog Christoph Verkruysse op ruim drie minuten. Marlon Claeys verzekerde zich van de eindoverwinning met een mooie vierde plaats in 44’10”.

Bij de dames stelde zich net hetzelfde scenario. Daar won Isabel Daenekynt in 51’10” een klein minuutje later gevolgd door Carine Debruycker in 51’53”. Derde werd Sofie Compernolle, maar de eindoverwinning kwam niet meer in het gevaar voor Nathalie D’Haeninck, die zesde eindigde in 1:04’06”. (GD)