Urban Waves ontvangt internationale top Freestyle BMX op Kortrijk Weide

Redactie KW

Op 30 juni vindt de vierde editie van Urban Waves plaats op Kortrijk Weide. Dit jaar wordt extra ingezet op Freestyle BMX met de eerste internationale wedstrijd Flatland BMX in België.

Urban Waves 4 is meteen het startschot van Zomer op Weide 2018. Jeugdcentrum Tranzit, het Urban Sports Park en evenementenhal Depart zijn het decor. Dit voor demonstraties, shows, initiaties en wedstrijden rond en met nationaal en internationaal talent uit de BMX wereld en sporttakken zoals skate, step, freerun, longboard en pannavoetbal.

De blikvanger wordt de eerste internationale Flatland BMX wedstrijd in België. Hiervoor wordt de absolute wereldtop naar Kortrijk gehaald. Viki Gomez uit Spanje, de Amerikaan Terry Adams, Fransman Matthias Dandois en de Japanner Uchino Yohei. De gastheer is het Amerikaanse BMX-icoon Scott O’Brien. Barre Neirynck, lesgever bij Transit en meermaals Belgisch kampioen Flatland BMX, zal samen met zijn collega’s de Belgische kleuren verdedigen. Flatland is de meest technische discipline van het freestylen.

Urban Waves ontvangt internationale top Freestyle BMX op Kortrijk Weide

“Je kan het best vergelijken met breakdance op een fiets. De bedoeling is om zo origineel mogelijk uit de hoek te komen en verschillende trucs aan elkaar te linken, zonder de voeten op de grond te plaatsen”, duidt Barre.

(PVH/foto JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier