Tweede plaats voor Emma Plasschaert in het Spaanse Cadiz

Redactie KW

Emma Plasschaert en Maite Carlier eindigden respectievelijk tweede en zesde in de Semana Olimpica Andaluzia te Cádiz (Spanje).

Op deze regionale wedstrijd met 40 deelnemers uit 7 landen sloten beiden hun trainingsstage af. Door windstilte op de eerste dag en te veel wind op de laatste dag hadden slechts zes races plaats. De Deense Anne Marie Rindom won met 5 punten de wedstrijd. Emma Plasschaert werd tweede met 14 punten, Silvia Zennaro derde met 19 punten. Maité Carlier eindigde op de zesde plaats met 37 punten, na de Russische Ekatarina Zyuzina en de Nederlandse Flam Host.

Beiden blijven nu een week thuis en vertrekken volgende week naar Palma om er na een trainingsstage begin april deel te nemen aan de Princess Sofia Regatta te Palma, een Europacup-wedstrijd waar 100 punten voor de Worldranking te verdienen zijn. Het volledige team van Winden Watersport Vlaanderen zal er aanwezig zijn. Eind april volgt dan de Worldcup-race in Hyères in het zuiden van Frankrijk, een wedstrijd van 200 punten.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier