Tweede editie Promenade Run in Koksijde succesvol

Dit was de top 3 bij de vrouwen op de 5 km van de Promenade Run te Koksijde: Lies Deruddere (tweede), winnares Tine Vandenbussche en derde Mieke Dockx. © FD
Redactie KW

Wim Fierens, Jeffrey Taveirne en Romeo Glorie hebben veel plezier beleefd aan de tweede editie van de Promenade Run te Koksijde. Deze loopwedstrijd vond, net als vorig jaar, op de tweede dag van het nieuwe jaar plaats.

“Zolang wij er plezier aan beleven om dit event te organiseren, zullen wij dit zeker blijven doen”, aldus de 44-jarige Fierens. “Wij willen van de Promenade Run een klassieker maken onder de loopwedstrijden. De datum van onze wedstrijd is ideaal: het grijpt plaats net na de feestdagen. Zo kunnen de atleten het nieuwe jaar sportief inzetten en al de goede voornemens omzetten in daden.”

En dat hebben de deelnemers blijkbaar heel goed begrepen. Van bij de start werd er duchtig ingevlogen. De vijf kilometer zaten er bij de eersten na een dik kwartier al op. Bij de dames veroverde Tine Vandenbussche de eerste plaats, en dit voor vaste klant aan de kust Lies Deruddere. Op de derde plaats eindigde Mieke Dockx. Op de tien kilometer kende Charlotte Mensaert geen genade met de concurrentie. Emelie Butseraen en Murielle Michiels moesten vrede nemen met respectievelijk de zilveren en bronzen plak. Deze laatste won wel de wedstrijd bij de veteranen.

Thomas Debock overtuigend

Op de vijf kilometer bij de heren mochten we eveneens een vaste klant bij de kustwedstrijden noteren: Davy Stieperaere. De partner van Lies Deruddere won voor Thomas Callebaert en Steven Eyckmans. De tien kilometer was eigenlijk een maat voor niets. Thomas Debock liep van start tot finish aan de leiding. Minuten na hem liep de Fransman Sebastian Mahia als tweede en Dries Bafcock als derde over de meet. Volgend jaar komt er zeker een derde editie van deze loopwedstrijd.

(DS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier