Tweede editie Grensloop lokt 700 lopers

Redactie KW

De tweede editie van de Grensloop lokte vrijdagavond meer dan 700 sportievelingen naar de Menense binnenstad.

Sportfunctionaris Katrien Nuytten was dan ook bijzonder tevreden. “Er zijn meer deelnemers dan vorig jaar en de publieke opkomst is groter. Ook slaagden we in ons opzet om de sportieve Menenaren een leuk initiatief in eigen stad aan te bieden.”

In de 10 kilometer wedstrijd gingen al in de eerste van vier ronden drie mannen aan de haal. Triatleet Hannes Cool (Geluwe), Dimitri Delombaerde en Dieter Van De Walle (beiden Gullegem) leken aan elkaar gewaagd. Toen Van De Walle in de derde ronde in het stadspark Bois de Boulogne een demarrage plaatste, hadden zijn kompanen geen antwoord in huis. De uitgeweken Rekkemnaar hield stand en won de wedstrijd in 33’04”. Nog geen half minuutje later (33’32”) werd Delombaerde tweede voor Cool (33’39”).

Tweede editie Grensloop lokt 700 lopers

Ulrika Debie uit Vichte won afgescheiden bij de vrouwen. Ze klaarde de klus in 40’37”. Op ruime achterstand werd er stevig gebikkeld voor de ereplaatsen. De Gentse Lore Verdonck pakte de tweede stek. Sain Vandepoele uit Wervik had lange tijd zicht op een podiumstek, maar werd in extremis voorbij gesneld door haar stadsgenote Daisy Deschrijvere.

(GO-Foto’s GO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier