Twee gymnasten Vaste Vuist Lauwe naar de Jeugd Olympische Spelen

06/07/17 om 12:52 - Bijgewerkt om 12:51

Jongens Vaste Vuist Lauwe verdedigen onze Belgische driekleur op de Jeugd Olympische Spelen in Hongarije

Twee gymnasten Vaste Vuist Lauwe naar de Jeugd Olympische Spelen

Ward Claeys aan het paard met bogen © Vaste Vuist

De zomervakantie is gestart, maar niet voor de nationale juniorenploeg Toestelturnen jongens. Van 23 juli tot en met 29 juli trekken 2 gymnasten van sportgroep Vaste Vuist Lauwe naar Gyor in Hongarije om deel te nemen aan het European Youth Olympic Festival. De Jeugd Olympische Spelen voor beloftevolle jongeren. Het nationale juniorenteam bestaat uit 3 topsportgymnasten, waaronder Ward Claeys en Mattis Bouchet (beiden aangesloten bij sportgroep Vaste Vuist Lauwe).

Tijdens het European Youth Olympic Festival (EYOF) komen enkel olympische disciplines aanbod. Dit event vindt om de twee jaar plaats en is deze zomer aan de 25ste editie toe.

Het nationale juniorenteam gymnastiek jongens turnde op zaterdag 1 juli hun laatste voorbereidingswedstrijd naar aanleiding van deze competitie. Volgende 3 juniores zullen de Belgische driekleur verdedigen in Hongarije:

Justin Pesesse (FfG)

Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe)

Mattis Bouchet (Vaste Vuist Lauwe)

Bjorn Luypaert (Turnkring Kerels Waasmunster) werd als reserve aangesteld.

Voorzitter Defossez Dries: " Nadat onze topsportgymnaste Cindy Vandenhole enkele jaren terug mocht deelnemen aan het EYOF, hebben we nu met Mattis en Ward de opvolging voor de toekomst verzekerd."

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!