Twaalfde editie van de Lenteloop in Oudenburg onder een stralende zon

We zien de top vijf bij de mannen met v.l.n.r.: vlnr Benny Fischer, winnaar Kenneth Vandendriessche, Nico Viaene, Micha Declerck en Thomas Dekeyser. © Foto FRO
Redactie KW

Zaterdagmiddag vond de twaalfde editie van de Lenteloop in Oudenburg plaats. Kenneth Vandendriessche won er voor de derde keer op rij.

Met een stralende zon, 149 deelnemers voor de 5,3 km en 287 voor de 10,7 km, mochten de organisatoren van de twaalfde Lenteloop, de Sportraad van Oudenburg in samenwerking met Atletiekclub Oudenburg, zeker niet klagen. Na de zes jeugdlopen volgde de 5,3 jogging met overwinningen voor Tine Vandenbulcke (Torhout) en Thomas Dekeyser (Koekelare).

Om 16 uur volgde de prestatieloop van 10,7 km. Kenneth Vandendriessche (Ruddervoorde) won de twee vorige edities. De triatleet vertrok ook nu weer als een pijl uit een boog. Na de eerste ronde had hij al 40 seconden voorsprong op de eerste achtervolgers. In de tweede ronde hoorde hij dat het wedstrijdrecord (33’15”) in zijn bereik lag. Hij zette nog een tandje bij en finishte in 33’14”, een officieus nieuw wedstrijdrecord. Nico Viaene (Brugge) klopte Micha Declerck (vorig jaar criteriumwinnaar) voor de tweede plaats. De vierde plaats was voor Bredenaar Benny Fischer en de vijfde voor Thomas Dekeyser, die ook winnaar was van de jogging. Bij de dames ging de zege verrassend naar veterane Sabine Dejaeghere (zus van Veerle), voor Carline Deseyn (Ingooigem), Sofie Tavernier en Fabienne Strubbe (beiden uit (Oudenburg).

De volgende wedstrijd van het Running Center Houtlandcriterium is de Kasseiloop in Eernegem, op zaterdag 19 maart. (FRO)