Turnclubs Wervik en Geluwe geven petitie met 1.200 handtekeningen af

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Krachtig en Lenig Wervik (KEL) en Turnkring Geluwe verzamelden de afgelopen vier weken handtekeningen voor een petitie met het oog op een nieuwe gemeenschappelijk turnhal.

Er zijn bijna 1.200 handtekeningen. De petitie werd gisteravond in het stadhuis aan het schepencollege overhandigd. Wat gebeurde aanwezigheid van een ruime delegatie. “Ze zeggen dat ze het gaan bekijken”, aldus de voorzitters Hannes Decorte (KEL) en Sylvie Claeys. “We hebben ook een dossier overhandigd met daarin een voorstel van een eigen financiële inbreng. Dat bedrag is niet min. Details wensen we daarover niet te geven.”

‘Samen Sterker Breder Beter’, zo staat het op de kaft van het dossier ‘turnhal’. De twee clubs tellen samen zo’n 650 leden en kampen met een plaatsgebrek. “Van het tweede kleuter en het eerste en tweede leerjaar hebben we enorm veel leden”, zegt Sylvie Claeys. “De stad investeert in deze legislatuur fors in cultuur, met een gemeenschapscentrum in Kruiseke en Geluwe, we hopen dat in de toekomst onze jeugd niet wordt vergeten”, aldus penningmeester Rosa Haghedooren van Turnkring Geluwe.

In het meerjarenplan 2019 is er alvast geen geld voorzien voor een nieuwe turnhal. Het wordt alvast een item voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier