Tunrkring Geluwe pakt uit met spetterend clubkampioenschap

© LVW
Redactie KW

In zaal Ter Linde organiseerde Turnkring Geluwe haar clubkampioenschap waaraan 170 jongens en meisjes uit verscheidene leeftijdsgroepen aan deelnamen. Elk jaar opnieuw is er een grote belangstelling voor dit kampioenschap voor competitieve en recreatieve leden deelnemen.

De Turnkring Geluwe telt een 300-tal leden en kampt al jaren met nijpend plaatsgebrek. Ook de Wervikse turnclub Krachtig en Lenig, gehuisvest in sportzaal De Pionier, zit met hetzelfde probleem. Het stadsbestuur zoekt naar een oplossing om beide clubs eenzelfde onderdak te geven. De Geluwse turnclub start weldra met de voorbereidingen van haar jaarlijkse turnfeest in het weekend van 21 en 22 april. Altijd een spektakel van de bovenste plank en het hoogtepunt van het jaar.

Tijdens het clubkampioenschap was het eerst de beurt aan enkele leeftijdsgroepen van de jongens. Bij het derde kleuter veroverden Mats Persyn, Ole Sioen en Tore Claus de podiumplaatsen. Jonas Claeys, Rylan Vandenberghe en Ferre Durnez behaalden respectievelijk de eerste, tweede en derde plaats bij de jongens van het eerste en tweede leerjaar. Dolf Durnez werd primus bij de +9-jarige jongens. Bojken Ymeri werd tweede en Ewoud Lietaert veroverde een bronzen medaille. Jenne Decoene, Thomas Vancalbergh en Milan Pillaert veroverden ereplaatsen bij de keur B.

(LVW – foto LVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier