TTC Oostende F/E promoveert naar vierde provinciale

TTC Drive Oostende F/E v.l.n.r.: Thierry Diet, Steven Diet, Nils Dudal en Wouter Vrielynck. Luc Smits, Jurgen Ureel, Laura Vanelswaere en Geert Noppe ontbreken.
Redactie KW

De titel van TTC Oostende F/E in vijfde provinciale een mirakel noemen mag dan overdreven zijn, toch wordt hun eerste plaats na een lang en extreem spannend seizoen als een kleine stunt ervaren.

Dankzij de regelmaat van de meest betrouwbare spelers en een gezonde portie geluk zijn de dame en heren van TTC Oostende F/E nu verzekerd van ten minste één seizoen in vierde.

Dat de titel een een dubbeltje op zijn kant zou worden, werd al in de heenronde duidelijk. “We speelden een match tegen Oostduinkerke die heel gelijk opging. Na veel zweet en tranen hebben we die match uiteindelijk naar ons toe kunnen trekken en daar is het besef gegroeid dat een titel tot de mogelijkheden behoorde”, aldus speler Wouter Vrielynck. “Toen was het ook al duidelijk dat Sportline Torhout dé te duchten concurrent voor de titel zou worden. Dat is in de onderlinge confrontaties ook gebleken. Op verplaatsing sleepten we een 8-8-gelijkspel uit de brand, terwijl we thuis nipt konden winnen met 9-7.”

“Daarna was het zaak om alle matchen tegen lager geklasseerde tegenstanders te winnen en dat is dankzij onze regelmaat en het geluk dat we geen sleutelspelers moesten missen ook gelukt.”

De ambities voor volgend jaar koppelt Wouter aan realisme. “Het zal in de eerste plaats een strijd om het behoud blijken. Veel zal afhangen van wie we loten. En natuurlijk willen we graag uitgeloot te worden tegen onze clubgenoten. Verder hopen we tegen niet te veel ploegen uit te komen die uit derde zijn gedegradeerd. Want in dat geval zou het wel eens een heel lastig seizoen kunnen worden.”

(JGO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier